Jakten på en restaurangchef fortsätter

Sedan i våras har Prime i Vimmerby varit utan restaurangchef. Under sommaren sattes rekryteringen på paus, men nu är sökandet åter igång.

Elin Axelsson är verksamhetschef på Hotell Ronja och restaurang Prime. Hon hoppas kunna tillsätta en ny restaurangchef så snart som möjligt, men kandidaterna växer inte på träd.

Elin Axelsson är verksamhetschef på Hotell Ronja och restaurang Prime. Hon hoppas kunna tillsätta en ny restaurangchef så snart som möjligt, men kandidaterna växer inte på träd.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2023-08-11 05:30

I maj skrev Vimmerby Tidning om rekryteringsproblematik på Hotell Ronja med restaurangen Prime. Verksamhetschef Elin Axelsson vittnade då om ett svalt intresse för tjänsten som restaurangchef och att det är svårt att få tag på någon som både vill ha och är kvalificerad för tjänsten.

Verksamheten har nu varit utan restaurangchef i flera månader och dess uppgifter har fördelats bäst det går hos den befintliga personalen. Rekryteringen har varit pausad under sommaren, men nu ligger en annons om tjänsten ute igen.

– Om vi inte hittar någon restaurangchef snart faller mycket av de uppgifterna på mig och jag kan ju inte jobba hur mycket som helst. Men det är tufft att rekrytera i branschen just nu. Inte bara i Vimmerby utan i hela Sverige, säger Axelsson.

Hon berättar om känslan av att många flydde restaurangbranschen under pandemin och nu inte verkar så sugna på att komma tillbaka. Hon är dessutom medveten om att rollen som restaurangchef kan vara tuff, med obekväma arbetstider och mycket att stå i, men betonar att för rätt person kan det vara hur roligt som helst.

– Allt handlar inte enbart om restaurangen utan det är ju mycket hittepå runtomkring, med evenemang och sånt som ska roddas.

Det har funnits tankar om att internrekrytera, men många i den befintliga personalstyrkan är unga och kanske inte helt redo för att axla en sådan position.

– Det bästa sättet att hitta någon bra till en sån här position är ofta via nätverk. Det gäller att känna någon som känner någon, säger ägaren Linda Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!