Elin och Hugos röster hördes i många hem på julafton

På julafton sändes "Jul med Astrid Lindgren" för första gången. Vimmerby Tidning har tagit ett snack med Hugo Thalin och Elin Cederholm, vars röster hördes i en ny, animerad tappning om barnen i Lönneberga. "Jättekul", säger de båda om att se och höra inslaget.

Sedan det nya julprogrammet med tema Astrid Lindgren sändes på julafton har både vänner och familj hört av sig till Vimmerbys Elin Cederholm och Hugo Thalin, som gör två av rösterna.

Sedan det nya julprogrammet med tema Astrid Lindgren sändes på julafton har både vänner och familj hört av sig till Vimmerbys Elin Cederholm och Hugo Thalin, som gör två av rösterna.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2023-12-26 18:00

I november fick Elin Cederholm, 13, och Hugo Thalin, 11, avslöja en hemlighet de då burit på i ungefär ett år. De gör rösterna till Ida och Emil, i den nya julaftonssatsningen med tema Astrid Lindgren. När Vimmerby Tidning intervjuade dem vid den tiden hade de inte ens själva fått se eller höra den färdiga produkten, utan bara ta del av en grovskiss. Men nu har både de och resten av Sverige kunnat se klippet, bland annat timmen innan Kalle Anka.

Hur var det att höra sin egen röst på TV?

– Det var väldigt speciellt och lite svårt att tänka sig att hela Sverige faktiskt ser inslaget. Såklart var det jättekul, men samtidigt blev man nästan lite chockad, säger Elin Cederholm.

undefined
Rösterna till Ida och Emil görs av Elin och Hugo.

Även kollegan Hugo Thalin gladdes över att få se och höra det färdiga inslaget, även om han är en smula självkritisk när han bedömer sin egen insats.

– På vissa ställen lät det jättebra och på andra lät det mindre bra. Men jag är nöjd och det var väldigt kul, säger Hugo.

Både Elin och Hugo uttrycker att det kändes lite ovant och märkligt att höra sina egna röster på tv, men om SVT får sin vilja igenom är det bara att vänja sig. Det ryktas nämligen om en vision att "Jul med Astrid Lindgren" ska bli en ny tradition.

– Jag hoppas att det blir en tradition. Astrid Lindgrens sagor är ju så himla fina, avslutar Elin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!