Nödvändiga flytten gav nya idéer

För cirka sex veckor sedan flyttade Korskyrkan sin verksamhet till en mindre lokal i Vimmerby. Detta kan förändra verksamheten långsiktigt.

Carina Sander (bilden) ansvarar för onsdagsevenemanget, tillsammans med Isabell Linder.

Carina Sander (bilden) ansvarar för onsdagsevenemanget, tillsammans med Isabell Linder.

Foto: Rebecca Bornlid Lesseur

Vimmerby2022-11-07 05:00

På grund av höga elpriser flyttade Korskyrkan sin verksamhet på prov till det vita huset på Drottninggatan. Ett hus de äger och som ligger bredvid Kulturskolan där städföretaget Mitt hem huserar.

Resultatet har varit över förväntan.

– Jag skulle säga att vi har bevisat nu att det funkar att vara där, säger ordförande Jörgen Henriksson.

undefined
Carina Sander (bilden) ansvarar för onsdagsevenemanget, tillsammans med Isabell Linder.

Han delar ordförandeskapet med Joacim Holmström och berättar att styrelsen kommer ha ett utvärderande möte inom kort men att de inte tycks flytta tillbaka till den gamla lokalen under vintern.

– Vi har pengar på banken men det blir mer och mer ansträngt när elpriserna ökar. Vi vill lägga pengar där behov finns, inte hos elbolag.

I lokalen på Drottninggatan är bord och stolar utplacerade på ett caféliknande vis. Pastor Simon Minshull berättar att uppställningen är likadan under gudstjänsterna.

undefined
Pastor Simon Minshull upplever att flera besökare blir mer avslappnade av att sitta kring små runda bord vid gudstjänsterna.

– Vissa kan känna att det blir stelt och formellt med bänkrader. Jag har en känsla av att vi ser en poäng i att se varandras ansikte och att vi blir mer avslappnade.

Hur kan detta nya format påverka er verksamhet långsiktigt?

– Det kan bli så att vi tar ut bänkraderna och för in småbord istället. Vi lär oss något av detta prov och man kan diskutera mer runt ett bord, säger Jörgen Henriksson.

All vanlig verksamhet bedrivs numera på Drottninggatan. I den ordinarie fastigheten på Östra Tullportsgatan har de endast underhållsvärme och ansvariga går dit emellanåt för att kolla till den och hämta post.

undefined
Korskyrkan har i dagsläget all sin verksamhet på Drottninggatan, i det vita huset som de äger.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!