En månad sedan biografen öppnade – så har det gått

En månad efter öppning är biografens nya innehavare nöjda, även om de hade önskat mer. Nu vill man försöka öka besökarantalet och blickar också framåt mot nya satsningar på tekniken.

15 000, så många besökare hoppas Tina Karlsson att man ska nå upp till på sikt. "Jag tycker att det låter rimligt", säger hon.

15 000, så många besökare hoppas Tina Karlsson att man ska nå upp till på sikt. "Jag tycker att det låter rimligt", säger hon.

Foto: Victoria Otternäs

Vimmerby2022-09-20 12:00

Det såg länge mörkt ut för Vimmerby Bio och ett tag var att stänga den för alltid ett alternativ. Sedan blev det klar att Lagan Biografer AB, med Tina Karlsson och Mikael Bengtsson i spetsen, tar över verksamheten. Nu har det gått en månad sedan man slog upp portarna.

– Månaden har gått fort men jag tycker att det rullar på. Det är klart att man kanske hade önskat en något bättre öppningsmånad men jag tycker ändå att den varit okej. Besökarna är glada och vi får jättemycket positiv feedback, säger Tina Karlsson.

Under sin första månad har biografen haft en del problem som Tina tror kan ha påverkat resultatet. Hon nämner bland annat den långsamma hemsidan men berättar att man arbetar för att lösa det problemet inom kort.

– Det är svårt att mäta om vi tappat folk som inte kommit eftersom de inte kunnat boka. Vi hade en jäkla tur, jag hörde av mig till Vimmerby fiber när jag kände att det inte går längre och de började gräva förra måndagen, säger Tina Karlsson.

Inom två veckor ska uppkopplingen vara på plats och då hoppas man att hemsidan ska fungera bättre. Trots bokningskrånglet har besökarna ändå kommit i en relativ strid ström. Filmen Där kräftorna sjunger har varit populärast.

– Även Top Gun och Minionerna, alltså storfilmerna som kommit i år, har gått bra. September har annars varit lite dålig när det gäller ny film och det är först nu till helgen som det börjar rulla på lite nya premiärer, säger Tina Karlsson.

undefined
"Månaden har gått fort men jag tycker att det rullar på. Det är klart att man kanske hade önskat en något bättre öppningsmånad men jag tycker ändå att den varit okej. Besökarna är glada och vi får jättemycket positiv feedback", säger Tina Karlsson.

På söndagen var det Stora Biodagen på biografer över hela landet och då kunde ordinarie föreställningar ses till halva priset.

– Det var en fantastisk dag som var väldigt välbesökt, säger Tina Karlsson.

Vad gäller antal besökare har man som mål att på sikt nå upp till 15 000 varje år. 

– Vi vill ju nå dit men jag tror inte att vi gör det första året. Jag tycker att det låter rimligt.

15 000 besökare krävs för att man ska gå runt och även kunna göra vissa nödvändiga investeringar och satsningar.

– Det behövs ett nytt bioljud och nya stolar och byter man stolar så måste man byta matta och så vidare. Den digitala tekniken är över tio år gammal och kan behöva bytas ut. Ljudet är prio ett och behöver ses över ordentligt. När det kommer till stolar har vi ett lager som vi skulle kunna använda och då blir det ingen jättekostnad, säger Tina Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!