Nu öppnar Felicia sin fotostudio

I juni hämtade Felicia Lundberg nycklarna till den lokal som skulle bli hennes nya fotostudio. Nu har det blivit dags att öppna på riktigt.

Lundberg hyr lokalen bredvid Fiore Floristdesign på prov fram till nästa sommar. "Jag vet inte ens om det finns en marknad här för den typ av bilder jag tar, men vi får se.", säger hon.

Lundberg hyr lokalen bredvid Fiore Floristdesign på prov fram till nästa sommar. "Jag vet inte ens om det finns en marknad här för den typ av bilder jag tar, men vi får se.", säger hon.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2023-10-05 05:01

Under sommaren har fotografen Felicia Lundberg haft mycket att stå i. Lokalen hon hyr i centrala Vimmerby har inretts och fixats till, så nu finns där den fotostudio hon länge drömt om att få verka i.

– Studion är smygöppnad kan man säga, men på fredag har jag min första fotografering här. Det blir premiären, säger Felicia Lundberg.

Istället för att satsa på skärmar, blixtar och konstlade bakgrunder, strävar Lundberg efter att hålla det så naturligt som möjligt i rummet där hon plåtar. Hon vill att det ska kännas som att man är hemma i ett vardagsrum när man är där, snarare än i en klassisk fotostudio.

– På så sätt blir det som en hemma-hos-fotografering, fast här.

Nu i början kommer fokus att ligga på att bygga upp en portfolio för att kunna visa upp vilken typ av bilder hon tar, eftersom de av naturliga skäl kommer att skilja sig lite från de som tas utomhus. Enligt Lundberg finns det en föreställning om att studiobilder alltid ser ut på ett visst sätt, lite uppställda och skolfotolika, men hon vill visa att det inte måste vara så.

Hur ser konkurrensen ut bland fotostudior i Vimmerby?

– Jag tänker att de som redan finns har ett lite mer klassiskt stuk, så jag tänker att jag ska testa att göra min grej. Jag vet inte ens om det finns en marknad här för den typ av bilder jag tar, men vi får se. Jag hyr den här lokalen på prov fram till nästa sommar kan man säga och tiden framåt är en möjlighet att känna in hur det funkar.

Att öppna studion blir också ett sätt att förlänga den egna huvudsäsongen rent arbetsmässigt.

– Utomhusfotograferingen dör ju lite runt november och sen är det så typ fram till april, så det har tidigare varit lågsäsong. Att fota inomhus är en helt ny genre för mig, men jag är glad att jag får chans att testa det.

Vilken är den mest udda fotoförfrågningen du fått?

– Det har funnits äldre män som velat att jag ska fota deras Tinderbilder och andra som velat att jag ska fota avklätt, men det har jag tackat nej till. När jag får en förfrågan som jag känner att jag inte bottnar i brukar jag försöka hänvisa till andra fotografer, för jag har en ganska nischad stil och det passar inte alla typer av jobb.

Däremot passar hennes stil bebisfotograferingar och det är den typen av jobb som kommer att dominera under den första tiden med studion. Framöver stundar en kväll för att mer officiellt fira öppningen, men när det blir återstår att se.

Felicia Lundberg driver ett eget företag som fotograf. Nu öppnar hon sin nya fotostudio, i centrala Vimmerby.
Felicia Lundberg driver ett eget företag som fotograf. Nu öppnar hon sin nya fotostudio, i centrala Vimmerby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!