Här kan Guldkants nya restaurang hamna

Guldkant planerar att öppna en ny restaurang i stan. Frågan är i vilken lokal? Vimmerby Tidning har kollat över utbudet på fastighetsmarknaden och plockat ut fem tänkbara alternativ.

Här är fyra tomma lokaler i centrala Vimmerby.

Här är fyra tomma lokaler i centrala Vimmerby.

Foto: Michael Nordin

Vimmerby2023-06-08 06:00

Om allt går som planerat kommer konceptet "Deli Guldkant" till Vimmerby. Kanske redan i höst. På onsdagsförmiddagen bekräftade restaurangchefen Henrik Hemmingsson att Guldkant är på jakt efter en passande lokal.

– Det ska vara en lokal med möjlighet för uteservering, den får inte vara för stor och det ska vara ett bra läge i centrala Vimmerby, säger han till Vimmerby Tidning.

Utifrån de förutsättningarna har vi plockat ut fem alternativ. Alla lokaler har inte möjlighet till uteservering, men de ligger centralt och är för tillfället lediga.

undefined

Gamla spelcafét på Sevedegatan. Det kanske hetaste alternativet. Här har det tidigare varit restaurangverksamhet, vilket borde innebära att startsträckan är kortare. Möjligheten till uteservering är ett stort plus.

undefined

Storgatan 45 (tidigare Hemma Hos Emma). Bra läge, bara ett stenkast från torget. Lokalen har stått tom sedan klädbutiken Hemma Hos Emma slog igen för cirka tre år sedan. Café Royal är närmsta granne.

undefined

Norrtullsgatan 3 (tidigare Till Dej). Även den här gamla klädbutiken har ett bra läge, mellan torget och Rusta-fastigheten. Har stått tom sedan i slutet av april. "Det har varit några förfrågningar på lokalen och jag hyser gott hopp om en lösning. Men jag har inget konkret på gång just nu", säger Paul Andersson, fastighetsägare Pelikanen 5 AB.

undefined

Gamla Djuraffären på Drottninggatan. "Vi har haft några små visningar men många backar när de får reda på hyran, även att den inte är jättehög. Vi avvaktar och hoppas att någon dyker upp", sa Niklas Andersson på Fågelvik Fastigheter för några månader sedan. För nävarande är halva fastigheten tom, medan den andra halvan hyrs av RC Design (som dock är på väg att avveckla sin verksamhet).

undefined

Postens gamla lokaler på Svedegatan. Får betraktas som ett långskott. Lokalerna är fortfarande tomma, men som vi tidigare rapporterat är det en flyttrockad på gång inom kommunen som kan innebära att Vimarhem flyttar hit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!