Vaccinova utökar i Vimmerby – första orten i landet med ny tjänst

Vaccinovas mottagning i Vimmerby blir företagets första i Sverige i att också öppna en intygsmottagning, efter att flera kunder frågat efter det.

Vaccinova utökar verksamheten i Vimmerby. Nya satsningen kommer igång redan under nästa vecka. På bild vd Ulf Andersson och Alexandra Graf.

Vaccinova utökar verksamheten i Vimmerby. Nya satsningen kommer igång redan under nästa vecka. På bild vd Ulf Andersson och Alexandra Graf.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2024-09-09 10:14

I slutet av förra året öppnade vaccinföretaget Vaccinova en mottagning i den lokal som då länge stått tom på Norrtullsgatan. Nu utökar man verksamheten med en intygsmottagning där kunder kan boka in sig för bland annat körkortsintyg, adoptionsintyg och reseintyg.

– Vi inför den här tjänsten på begäran av våra kunder som frågat efter den. Det är ganska många lastbilschaufförer och busschaufförer som jobbar i Vimmerby och det är fler som undrat om vi inte kan fixa körkortsintyg och så. Inom vår organisation med 170 kliniker är Vimmerby första platsen i Sverige med intygsmottagningen, säger Vaccinovas vd Ulf Andersson till Vimmerby Tidning.

Har ni anställt någon ny för det här?

– Vi har anställd personal lokalt i Vimmerby men vår företagsläkare kommer också att vara på plats med regelbundenhet. Han är väldigt duktig och specialist på intyg, vilket krävs. Vi kommer att göra alla möjliga intyg men störst i Vimmerby blir nog just körkortsintygen. 

De första bokningsbara tillfällena kommer redan nästa vecka och Ulf Andersson berättar att man inom kort också kommer att köra samma koncept i Västervik. 

– Konstigt nog har efterfrågan varit större i Vimmerby trots att Västervik är större, men vi kommer försöka samköra när läkaren ändå åker och är åt det här hållet. Det ska bli spännande att se hur det funkar, säger han.

Hur många bokningsbara tider kommer finnas?

– Vi kommer anpassa oss efter efterfrågan, blir det fullt så öppnar vi fler tider så att alla som behöver får hjälp. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!