Företagsprofilen på plats i Dubai: "Bilarna flöt runt"

Översvämningar på motorvägar och flygplatsen – efter rekordstora mängder regn. Det har varit ett kaosartat dygn i Dubai där företagsprofilen Gustav Björklund befinner sig. "Det var flera meters översvämning", skriver han till Vimmerby Tidning.

På grund av regnmängderna är det svårt att ta sig fram i Dubai.

På grund av regnmängderna är det svårt att ta sig fram i Dubai.

Foto: Privat

Vimmerby2024-04-17 17:00

Ökenlandet Förenade Arabemiraten har fått rekordstora mängder regn. Detta i samband med en åskstorm. Under enbart ett dygn kom så mycket som 142 millimeter regn, vilket är betydligt mer än vad landet i genomsnitt brukar få på ett år (94,7 millimeter), rapporterar TT.

Kaosartade scener har därför uppstått i landet. Skolor har stängts, myndighetspersoner har blivit uppmanade att arbeta hemifrån och tankbilar har skickats ut för att pumpa bort vattnet på gator och vägar. Tragiskt nog har även dödsfall förekommit till följd av ovädret.

undefined
Stora översvämningar har drabbat gator och vägar i Dubai.
undefined
På grund av regnmängderna är det svårt att ta sig fram i Dubai.
undefined
På ett dygn kom det mer regn i Förenade Arabemiraten än det brukar göra på ett helt år.

Företagsprofilen Gustav Björklund, som även är ett känt namn inom den lokala fotbollen, är på plats i Dubai och fick uppleva det dramatiska dygnet.

– Igår (tisdag) var det otroligt stormigt och helt sjukt mycket regn. Vi försökte ta oss hem från downtown Dubai, men istället fick vi åka i cirka två timmar och sen vända tillbaka eftersom det var flera meters översvämning och bilarna flöt runt. Som tur var tog vi oss fram till slut.

undefined
Företagsprofilen Gustav Björklund, som även är känt namn inom den lokala fotbollen, fick uppleva det dramatiska dygnet i Dubai.

Under onsdagen är framkomligheten fortfarande problematisk.

– Det är soligt men översvämningar nästan överallt, så det är jättesvårt att ta sig fram. I Dubai finns det nästan inga trottoarer. Det är bil som gäller här, men större delen av vägarna är översvämmade, skriver Gustav Björklund som bland annat driver Björklunds Fasad & Måleri AB, som har kontor i Linköping, Kisa och Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!