Fortsatt problem med hissen på Granen

Det fortsätter strula med den trasiga hissen på äldreboendet Granen. Under onsdagen hade man förhoppningar att allt skulle funka som vanligt, men efter ett par timmar tog det stopp, "Det känns tråkigt", säger Margareta Rönn.

Hissen på Granen funkade bara ett par timmar.

Hissen på Granen funkade bara ett par timmar.

Foto: Samuel Josefsson

Vimmerby2023-07-20 09:42

Sedan i torsdags förra veckan har en hiss på äldreboendet Granen i Vimmerby inte fungerat och flera äldre har inte kunnat gå ut från sina hem. 

– Det har drabbat många och det är jobbigt för mig med. Det är väldigt tråkigt och för personalen med. De måste nu bära upp all mat till de boende. Vi får hoppas det löser sig, sa Maija Sinikka Hjort till Vimmerby Tidning under tisdagen. 

När vi pratade med Vimmerby kommuns fastighetschef Torbjörn Bergström så var planen att hissen skulle funka igen under onsdagen. Men bara efter ett par timmar så funkade inte hissen igen och de boende får fortsätta vänta.

– Reparatören var där och lagade men vid halv fyra så gick den sönder igen. De hade ingen att skicka upp men i dag (torsdag) ska det vara en på plats nu och förhoppningsvis ska det vara klart till förmiddagen. Vad som var felet nu vågar jag inte svara på, säger Torbjörn Bergström. 

Margareta Rönn som är en av de drabbade av hissproblemet tvingades ställa in en Ölandsresa på grund av att hon inte kan ta sig ner för trapporna. 

– Det känns tråkigt. Jag hoppas att jag kommer ut någon gång i sommar. Jag brukar åka till Öland varje år. Det är en vecka nu och det är länge. Det är bara att vänta, säger hon.

– Det är ett elände så länge det pågår. Det ska inte kunna hända, säger Doris Engström Olausson som bor på högsta våningen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!