Fullt på bion – alla pengar går till sökinsatsen

På torsdagskvällen visade Vimmerby Bio Matz Eklunds film Skärgårdsliv. Intäkterna ska gå till det fortsatta sökandet efter Matz försvunna sambo och uppslutningen var stor. Salongen blev snabbt fullsatt och flera tvingades vända i dörren.

Vimmerbyborna fyllde 125 stolar i biosalongen på torsdagskvällen, för att stötta Matz Eklund vars sambo försvunnit och för att se hans film Skärgårdsliv på vita duken.

Vimmerbyborna fyllde 125 stolar i biosalongen på torsdagskvällen, för att stötta Matz Eklund vars sambo försvunnit och för att se hans film Skärgårdsliv på vita duken.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-09-22 21:00

Det har nu gått över tre månader sedan en kvinna försvann i trakterna kring Björksebo. Kvinnans sambo, filmaren Matz Eklund, har lagt stora resurser på sökinsatserna och intäkterna från filmen som visades på biografen ska gå oavkortat till det fortsatta sökandet.

Vimmerbyborna slöt upp och redan en halvtimme innan filmen började sträckte sig kön upp för Sevedegatan och förbi pizzerian. Den stora salongen, som tar emot 125 besökare, var fullbokad. En av de som köade var Anita Larsson.

– Dels vill jag se filmen och sen tycker jag också att det är ett behjärtansvärt initiativ. Man blir ju absolut berörd av hela situationen och tänker på familjen, säger hon.

undefined
Anita Larsson och Michelle Holm hade kommit för att se filmen och på det sättet stötta familjen. Anita berättar att hon blivit berörd av det som hänt.
undefined
Redan en halvtimme innan filmen skulle börja var det trångt i foajén. Salongen var så gott som fullbokad redan innan och de sista platserna gick åt snabbt.

I kön fanns också Pia Karlsson Turesson.

– Vi vill hjälpa familjen. Matz Eklund är jätteduktig och jag tror också att filmen kommer vara riktigt bra, säger hon.

Yvonne Carlsson, som även hon köade, har själv varit med och letat efter den försvunna kvinnan vid flera tillfällen.

– Vår dotter är kompis med familjens dotter, man känner varandra och det blir så i en liten stad. Det här är ett jättebra sätt att vara med och stötta, säger hon.

undefined
125 sålda biljetter för 120 kronor styck gör 15 000 kronor till familjen. Dessutom hade besökare möjlighet att stötta ytterligare utan att se filmen.
undefined
Kön för att se Matz Eklunds Skärgårdsliv, för att stöta sökinsatsen efter hans försvinna sambo, ringlade sig lång.

Initiativet till att visa filmen kom från början från Matz Eklunds kompis Bill Nelson, vars syster medverkar i filmen. Han var på plats på torsdagskvällen och innan filmen började tackade han å familjens vägnar alla besökare som kommit. Eftersom kön var så lång och många ville in fick han offra sin bokade stol i salongen, men betalade ändå för biljetten.

– Det är fantastiskt, jättekul är fel ord i det här sammanhanget men det är fint att folk sluter upp såhär. Jag tror att det är många som inte själva kan ge sig ut bland buskar och brännässlor och leta, men de känner ändå att de vill hjälpa till på något vis, säger han.

undefined
Bill Nelson, till höger, tyckte att uppslutningen var fantastisk. "Jag tror att det är många som inte själva kan ge sig ut bland buskar och brännässlor och leta, men de känner ändå att de vill hjälpa till på något vis", säger han.

Jens Söderhäll och Ellinor Knutsson bakom kassan tyckte också att uppslutningen var fantastisk.

 – Tyvärr hade vi många ledsna som nu fick lämna kön utan att få plats. Det är överväldigande att se att så många ställer upp och vill bidra, säger Jens Söderhäll.

undefined
Ellinor Knutsson och Jens Söderhäll på Vimmerby Bio var tvugna att låta besökare vända i dörren eftersom de inte fick plats. Eventuellt blir det en visning till, tror Jens.

Det fanns också möjlighet att stödköpa en biljett även om man inte kunde se filmen. Enligt Jens Söderhäll är det möjligt att den kommer att visas igen.

– Jag har precist meddelat ägaren hur lång kön var. En fullsatt salong till tror jag definitivt att vi kan få till, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!