Godisbutiken i centrala Vimmerby slår igen

Godisbutiken bredvid caféet La Plaza på torget i centrala Vimmerby har slagit igen, det bekräftar ägaren Mike Pinar.

Mike Pinar driver caféet La Plaza i Vimmerby och arbetar utöver det bland annat med med import och leveranser till flera kedjor. Han är också delaktig i att utveckla godis och liknande produkter.

Mike Pinar driver caféet La Plaza i Vimmerby och arbetar utöver det bland annat med med import och leveranser till flera kedjor. Han är också delaktig i att utveckla godis och liknande produkter.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2023-09-21 12:00

Redan i våras berättade Mike Pinar, som driver La Plaza på torget i Vimmerby, om planerna på att stänga igen godisaffären och istället satsa på restaurangkök i källaren och servering i godisbutikens lokaler. Nu bekräftar han att godisbutiken stängt och tömts.

– I år vill jag ta det lugnt. Jag har länge funderat på att bygga om och godiset har jag egentligen mest haft för att fylla ut lokalen. Godisbutiken kommer att flyttas, kan man säga. Det är min bror som tar över den i Oskarshamn nu, säger Mike Pinar.

Vad kommer att hända med lokalen?

– Den kommer att stå där tom just nu. Jag har precis stängt och vill som sagt ta det lugnt lite grann, sen vill jag bygga både kök, en kundtoalett och servering där.  

Ska du driva verksamheten i lokalen själv eller hyra ut?

– Egen verksamhet, den lokalen släpper jag aldrig. Det är många som har frågat om det nu och även tidigare, skulle jag hitta någon som har värsta idén skulle jag vilja vara med på den men jag skulle aldrig hyra ut eller släppa lokalen helt. Jag kommer heller aldrig sälja min verksamhet, som ekonomiskt går väldigt bra. Den omsätter omkring 20 miljoner kronor, säger Mike Pinar.

undefined
La Plaza drivs tillsammans av Mike Pinar och Paola Vergara.
undefined
Enligt Mike Pinar har det varit svårt att få bra lönsamhet i godisbutiken.

Utöver La Plaza i Vimmerby jobbar Mike Pinar med import och leveranser till flera kedjor, bland andra Dollarstore. Han är också delaktig i att utveckla godis och liknande produkter. Godisbutiken i Vimmerby öppnade i underklädesaffären Stuneks tidigare lokaler i maj 2021. Då slog man ut väggen mellan cafédelen La Plaza och godisbutiken men enligt Mike Pinar har det varit svårt att få bra lönsamhet i butiken.

– Jag egentligen haft dålig lönsamhet där hela tiden. Jag har haft en anställd som har gift sig och sådant där och jag har inte velat säga upp honom. Förra året backade jag 30 000 i månaden på att ha öppet, säger Mike Pinar.

Har du känt av konkurrensen med den nya godisaffären GoBanana?

– Nej, inte så mycket egentligen. Men jag jobbar ju också som godistillverkare och importör så om GoBanana går bra är det bra för mig. De är en av kunderna till en av grossisterna som jag jobbar med.

undefined
Godisbutiken i Vimmerby öppnade i underklädesaffären Stuneks tidigare lokaler i maj 2021, men efter sommarsäsongen 2023 tömdes butiken och lokalen står nu tom.

Hur ser framtiden för La Plaza ut?

– Det kommer ju att bli en finare servering inomhus på godissidan och även en kundtoalett. Jag kollar nya koncept hela tiden och försöker hitta någonting roligt. Jag vill hitta någonting som inte finns i Vimmerby eller i Sverige överhuvudtaget. Någonting kommer det att bli, säger Mike Pinar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!