Gymnasieeleverna snuvas på renovering – ishallen går före

För att Vimmerby Hockey skulle kunna få spela allsvensk ishockey behövdes en tillbyggnation av ishallen. Med tanke på kommunens ansträngda ekonomi var det något som behövde stå åt sidan för att frigöra medel till projektet. Vad kan man fråga sig? Jo, bland annat en renovering som tidigare varit planerad för fem miljoner kronor av Gymnasiets idrottshall.

Tillbyggnationen av ishallen, som nu går under namnet VBO Arena, finansieras genom "omdisponering av medel inom befintlig investeringsram".

Tillbyggnationen av ishallen, som nu går under namnet VBO Arena, finansieras genom "omdisponering av medel inom befintlig investeringsram".

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2024-09-10 16:38

20 september smäller det. Då kommer Nybro Vikings till vår lilla stad, för ett historiskt möte med Vimmerby Hockey – i Hockeyallsvenskan.

Men för att drömmen om allsvenskt spel skulle vara möjlig behövdes det finansiering från kommunen, för att möta kraven från sändande bolag (TV4), Svenska ishockeyförbundet och ligaförbundet.

Nu vet vi varifrån pengarna kommer. Finansiering av ishallens nybyggnationer sker, enligt ett färskt beslut från kommunstyrelsen, genom "omdisponering av medel inom befintlig investeringsram". Närmare bestämt följande:

  • 5 miljoner kronor som skulle ha gått till renovering av Vimmerby Gymnasiums idrottshall.
  • 0,6 miljoner kronor som skulle gått till ombyggnad av Vimarhems lokaler på Lögstadsgatan.

Detta är två projekt som kommunen ännu inte hade hunnit påbörja, och som nu senareläggs till nästa år. Av den anledningen har inget pågående arbete behövt avbrytas för att beslut nu har tagits om att flytta pengarna till ett annat projekt, det vill säga ishallsbygget.

Moderaterna och Kristdemokraterna deltog inte i beslutet om att omdisponera medel. Sverigedemokraterna gav bifall.

Kommunstyrelsen, som sammanträdde under tisdagsmorgonen, intygar att mediautrymmet som håller på att fixas till i ishallen ska vara färdigt till den allsvenska premiären. De meddelar även att budgeten för ishallsbygget än så länge ser ut att hålla.

undefined
20 september har Vimmerby Hockey allsvensk premiär hemma mot Nybro Vikings.
undefined
Vimmerby Gymnasiums idrottshall skulle ha renoverats för flera miljoner. Men på grund av att ishallen skulle vara lämplig för Hockeyallsvenskan blir det inte så.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!