Glasscaféets nysatsning: "Vi tror stenhårt på det"

Snart öppnar Magasin 5 för säsongen och ägaren hoppas på en bättre sommar än förra året. Den tidigare satsningen på bakverk tog aldrig riktigt fart men i år har man utökat menyn med en annan populär godsak.

Magasin 5 öppnar i början av maj.

Magasin 5 öppnar i början av maj.

Foto: Matilda Söderberg

Vimmerby2024-04-14 18:00

Glasscaféet Magasin 5 i Vimmerby slog upp portarna i början av sommaren för två år sedan men hamnade efter sin första säsong i en ekonomisk tvist med grannen och dåvarande samarbetspartnern. Förra sommarens tråkiga väder ledde också till färre glassugna kvällsgäster än första året. Inför den här sommaren hoppas ägaren på bättre förutsättningar.

– Vi öppnar i början av maj och sen kör vi hela säsongen som vanligt, ända fram till att folk inte vill äta mer glass. Vi var inte missnöjda med förra året men det kunde ha varit mycket bättre, säger ägaren Jerker Eklund till Vimmerby Tidning.

undefined
Magasin 5 öppnar i början av maj.

Caféet säljer glass och våfflor men nytt för i år är att man även kommer att ha crêpes. 

– Vi har fått många förfrågningar om det. Vi provade litegrann med schyssta bakverk och grejer men det var ingen som ville köpa bakverk på ett glasscafé, men crêpes med glass och frukter är ju lite inne nu. Det tror vi stenhårt på, säger Jerker Eklund.

Hur ser det ut med anställda inför säsongen? 

– Vi har hela sommarbemanningen klar och 90 procent av personalen är sådana som har varit med sedan vi startade. Att så många som har vanan att jobba hos oss också vill komma tillbaka tycker vi är jättebra och kul. 

undefined
21-åriga Estelle Kvistborg kommer ha huvudansvaret för det dagliga arbetet i glasscaféet även den här sommaren.

Precis som förra året kommer Magasin 5 att i huvudsak drivas av Jerkers dotter Estelle Kvistborg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!