Hon är Vimmerby Tidnings nya chefredaktör

Efter ett noggrann rekryteringsarbete är det nu klart att 37-åriga Jenn Hultberg blir ny chefredaktör för Vimmerby Tidning.

Jenn Hultberg blir ny chefredaktör för Vimmerby Tidning och ska leda tidningens digitala utveckling framåt. "Läsarna kommer märka att vi satsar och testar nya grepp", säger hon.

Jenn Hultberg blir ny chefredaktör för Vimmerby Tidning och ska leda tidningens digitala utveckling framåt. "Läsarna kommer märka att vi satsar och testar nya grepp", säger hon.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2024-03-06 19:00

Den före detta chefredaktören Daniel Söderqvist klev av sin tjänst sista januari och sedan dess har rekryteringen pågått. Valet föll på tidningens egen Jenn Hultberg, som varit tillförordnad chef den senaste månaden.

– Det känns väldigt bra! Jag är stolt, glad och otroligt peppad på det här uppdraget, säger hon. 

Jenn har en lång karriär på Vimmerby Tidning bakom sig. Sedan 2007 har hon arbetat både som skrivande reporter och som arbetsledare på tidningens mindre redaktioner innan hon blev nyhetschef 2018. Att 37-åringen nu blir chefredaktör innebär en historisk milstolpe. 

– För första gången sedan tidningen startade 1856 så har den en kvinnlig chefredaktör. Det känns bra och samtidigt så är det väldigt viktigt, säger Jenn Hultberg.

Hur ser du på framtiden och utmaningarna i branschen? 

– Vi är inne i en fantastisk utvecklingsfas just nu och jag ser fram emot att fortsätta arbetet med vår digitala journalistik. Läsarna kommer märka att vi satsar och testar nya grepp. Vi liverapporterar, sänder direkt och är på plats där det händer, och det kommer vi att utveckla ännu mer framöver med fokus på sajten och vår app.

undefined
Jenn Hultberg är Vimmerby Tidnings första kvinnliga chefredaktör.

NTM:s publicistiska chef Maria Kustvik säger att hon är glad för att Jenn Hultberg har tackat ja till uppdraget.

– Jenn är en oerhört skicklig journalist med ett stort hjärta för journalistiken, medarbetarna och inte minst för Vimmerby och Hultsfred. Hon har örat mot rälsen och har grym koll på vad som engagerar våra läsare och jag är övertygad om att hon är rätt person att utveckla Vimmerby Tidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!