Kim Wickström om första veckan som butikschef på Vimmerbybutiken

Från egenföretagande till skolans värld till butikschef på en kedja. Nu har Kim Wickström gjort sin första vecka på Synsam. "Det är mycket nytt", säger han.

Den första augusti började Kim Wickström sin nya roll som butikchef för Synsam i Vimmerby. "Det känns jättebra", säger han efter första arbetsveckan.

Den första augusti började Kim Wickström sin nya roll som butikchef för Synsam i Vimmerby. "Det känns jättebra", säger han efter första arbetsveckan.

Foto: Tilda Åkerman

Vimmerby2024-08-09 06:00

I juni kunde Vimmerby Tidning avslöja att Kim Wickström skulle bli ny butikschef på Synsam i Vimmerby. Den första augusti gjorde han sin första dag i den nya rollen. När vi träffar honom har det gått en vecka.

– Det har känts lite som första veckan i skolan. Jag har mycket att lära mig och det är mycket siffror och så som jag inte är van vid, säger han och skrattar.

Många känner till Kim Wickström från tiden då han drev Boston, klädbutiken i centrum som gick i konkurs för ungefär ett år sedan. Från det åtagandet har han stor erfarenhet av att jobba i försäljningsbranschen, vilket han tror är en fördel i det nya uppdraget.

– Men glasögon och hur de fungerar är ju en helt ny värld för mig. Som tur är har jag haft väldigt bra hjälp av den kunniga personalen här nu den första veckan, och det kommer jag säkert ha framöver också. De är fantastiska på att lära ut.

Du känner inte att det är ett problem att du inte har nån koll på glasögon?

– Personligen kan jag väl tycka att det hade underlättat om jag visste mer om det sedan innan, men jag ser det inte som ett problem. Det är något jag kommer lära mig och till dess kan jag rådfråga mina kollegor. Det känns jättebra.

Hur en vanlig arbetsdag för den nyblivna butikschefen kommer att se ut återstår att se.

– Det är ju en butikskedja och cheferna över mig har semester, så jag har inte riktigt kommit igång för fullt än. Just nu är det en väldig bredd i uppgifterna. Bland annat lär jag mig butiksjobbet och såna grundläggande saker som hur man städar och hämtar posten. Det är mycket att se och lära just nu.

undefined
Synsambutiken där Kim Wickström är nybliven butikschef ligger på Storgatan i Vimmerby.

Vad tror du kommer att vara den största utmaningen med den nya rollen?

– Det är nog att kunna få alla i personalen nöjda. De är ju supertrevliga och jättebra, och jag vill att alla ska kunna få så bra schema som möjligt och känna att vi har bra stämning och en trygghet på jobbet. Det är den viktigaste delen för mig.

Hur ser du på steget från att ha varit egenföretagare till att bli butikschef i en kedja?

– Det gäller ju absolut att respektera kedjans mål och visioner. Det går inte att bara gå efter sina egna visioner, utan nu är man ett lag och då får man anpassa sig efter den spelidén. Sen får ju vi i Vimmerbybutiken försöka ta den visionen och forma efter vad som passar oss och kunderna här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!