– Ja. Ett stadigvarande serveringstillstånd beviljades av socialnämndens myndighetsutskott i måndags, bekräftar alkoholhandläggaren Cissi Hammar Vimmerby Tidnings uppgifter.
Kort innan restaurangen slog upp portarna i maj nekades krogen serveringstillstånd. Anledningen till avslaget var tre misslyckade försök med det kunskapsprov som krävs för att få tillstånd.
Ägarna öppna i alla fall med motiveringen att alkoholen inte var den stora grejen utan att det var maten som stod i förgrunden. Men att man anpassade öppettiderna något.
Nu är Ramon Tekbas som driver tapasrestaurangen tillsammans med sin son glad över myndighetsutskottets senaste beslut att bevilja tillståndet.
– Det känns väldigt skönt att vi fått det beviljat. Det tillhör vårt koncept att kunna servera öl och vin till tapas, säger Ramon Tekbas.
Beslutet i myndighetsutskottet gäller omedelbart från och med i måndags. Ramon Tekbas tror att det blir ett lyft för restaurangen.
– Ja, det tror jag absolut. Det är många som ringt och frågat om vi fått tillstånd, och redan nu sen vi fick klart med det har det kommit flera bokningar. Så det kommer betyda en hel del. Men sen är det bara att kämpa på, säger han.
Myndighetsutskottets beslut innebär att tillståndet är permanent och det omfattar vad som vanligen kallas fullständiga rättigheter, det vill säga öl, vin och sprit.