Ultratan går i konkurs efter över 30 år

Vimmerbyföretaget Ultratan i Vimmerby har försatts i konkurs, det bekräftar konkursförvaltaren Håkan Jansson för Vimmerby Tidning på onsdagen.

Ultratan har funnits i Vimmerby i över 30 år. Nu försätts företaget i konkurs.

Ultratan har funnits i Vimmerby i över 30 år. Nu försätts företaget i konkurs.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2023-09-13 14:42

Ultratan i Vimmerby har gått i konkurs, vilket Dagens Vimmerby vad först med att berätta. Konkursen registrerades hos Bolagsverket och inleddes den 12 september, enligt uppgifter från kreditupplysningsföretaget AB Syna.

För snart två år sedan sålde Leif Bring, som så varit ansvarig för verksamheten sedan 1992, både företaget Ultratan och moderbolaget Intercedo Kapital AB till nya danska ägare och det är aktiebolaget Xi2 Tan AB som nu försatts i konkurs.

– Det stämmer att bolaget försatts i konkurs men jag kan inte säga så mycket mer, jag ska träffa dem imorgon, ni får återkomma, säger konkursförvaltaren Håkan Jansson till Vimmerby Tidning. 

Företaget, som i dagsläget har fem anställda, har funnits i Vimmerby i över 30 år och varit en av Sveriges ledande leverantörer av solarium.

– Ultratan är unikt med tanke på den stora kunskap som finns om branschen i bolaget, sa den förra ägaren Leif Bring i samband med att han sålde företaget.

Vimmerby Tidning har sökt den senaste ägaren och vd:n Henrik Marx. I ett mejl skriver han: "Just nu finns det inga ytterligare kommentarer om Xi2 Tan AB:s konkurs. Jag lovar att kontakta er om jag kan bidra med relevant information."

I en tidigare intervju med Vimmerby Tidning berättade Henrik Marx att han såg positivt på framtiden och att man då, i slutet av förra året, var i behov av mer personal.

Ultratan i Vimmerby producerar produkter för bland annat solarium och gym.
Ultratan i Vimmerby producerar produkter för bland annat solarium och gym.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!