Kritiskt läge på ambulansen – då slutar ännu en chef

På tisdagskvällen kom beskedet att Jonas Löf, basenhetschefen för ambulanssjukvården i Region Kalmar, kommer att sluta.

Jonas Löf, verksamhetschef för ambulanssjukvården i Region Kalmar län, stannar på jobbet tills det att hans ersättare är på plats i början av maj.

Jonas Löf, verksamhetschef för ambulanssjukvården i Region Kalmar län, stannar på jobbet tills det att hans ersättare är på plats i början av maj.

Foto: Pressbild

Vimmerby2024-03-27 09:37

Dagens Vimmerby var först med att berätta om nyheten

– Mitt förordnade som jag haft sedan 2018 går ut och jag beslutade i förra året att inte förlänga det, säger Jonas Löf till tidningen.

Vimmerby Tidning har tidigare berättat om situationen på ambulansen i Vimmerby och Hultsfred, där flera valt att lämna sina jobb och personalen larmar om en kritisk situation. I februari kom också nyheten att ambulanschefen för Vimmerby, Hultsfred och Virserum, Henrik Ryheden, sagt upp sig. Jonas Löf menar dock att hans beslut att kliva av inte har med situationen att göra.

– Det är väldigt olyckligt att Henrik också valt att sluta i den situationen som vi är. Men det är inte mycket att göra år. Mitt förordnande gick ut i januari och den processen börjar ett halvår innan, så det var redan i augusti jag sa att jag inte tänker förlänga, säger Jonas Löf till Dagens Vimmerby.

Basenhetschefen jobbar fram till 6 maj och enligt nättidningen är ersättaren redan klar. Det blir Lenita Petersson som närmast kommer från en tjänst inom IVO, Inspektionen för vård och omsorg.

*Vimmerby Tidning har sökt Jonas Löf

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!