Lista: Det här händer med de tomma centrumlokalerna

Vad händer med de tomma lokalerna i centrala Vimmerby? Vimmerby Tidning har gjort en koll på hur nära respektive lokal är att fyllas.

Drottninggatan 20 har delats av i två delar där den till vänster i bild fortfarande står outhyrd.

Drottninggatan 20 har delats av i två delar där den till vänster i bild fortfarande står outhyrd.

Foto: Johanna Rotebäck

Vimmerby2022-05-24 20:45

Flera av Vimmerbycentrums tomma lokaler har nu fyllts: Huldra Studio flyttar in på Storgatan 37, RC Design har öppnat på ena halvan av Drottninggatan 20 och snart öppnar även Green fika på Stora Torget 2. Men några står fortfarande tomma.

Drottninggatan 20 – gamla djuraffären

Tidigare upptog djurbutiken hela lokalen men sedan den delades av står nu bara ena halvan tom.

– Det är lite svårare med den. Det var någon intressent för ett tag sedan men det är en stor lokal om 250 kvadratmeter så det blir lite hyra och det är såklart ett stort åtagande. Men det är en stor öppen yta med kök och omklädningsrum och mycket skyltfönster så vi hoppas såklart att någon ska nappa på den möjligheten snart, säger Niklas Andersson, tekniskt ansvarig på Fogelvik Fastigheter.

Sevedegatan 23 – gamla Posten

Lokalen på över 600 kvadratmeter bredvid Systembolaget har stått tom sedan Posten flyttade sitt företagscenter till Fönstergatan den 1 februari 2015.

– Vi håller på och jobbar på det. Om några månader kanske vi har något mer att förtälja, säger Peter Högberg, ansvarig fastighetsförvaltare på Svenska handelsfastigheter.

Storgatan 44 – gamla Hemma hos Emma

Lokalen där tidigare klädbutiken Hemma hos Emma låg har länge stått tom. Nu kan det vara på väg att ändras.

– Det finns en intressent men inget skrivet. Vi har varit väldigt försiktiga med den här lokalen och tackat nej till matserveringar och annat som vi upplevt som mer tillfälliga, säger Annelie Ovedal på AB Gamla Torget.

Storgatan 44 har varit tom sedan Hemma hos Emma stängde.
Storgatan 44 har varit tom sedan Hemma hos Emma stängde.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!