Gullringen först ut av årets alla julmarknader

Louise Nilsson åker alltid hem till Gullringen och farmor när det är dags för jul- och hantverksmarknad i gamla biblioteks- posthuset. Fattas bara annat, hon är utbildad guldsmed och designar egna smycken som hon säljer på marknaden.

Guldsmeden Louise Nilsson, med rötterna i Örsåsa, är en ständig utställare på jul- och hantverksmarknaden i Gullringen där hon visar och säljer sina designade smycken.

Guldsmeden Louise Nilsson, med rötterna i Örsåsa, är en ständig utställare på jul- och hantverksmarknaden i Gullringen där hon visar och säljer sina designade smycken.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2022-11-19 20:00

– Jag har varit med här sen jag var 17 år, så det är nära nog halva livet, säger Louise Nilsson som annars driver en guldsmedsbutik i Linköping sen flera år.

Men jul- och hantverksmarknaden i Gullringen bommar hon inte.

– Det är alltid lika kul att komma hem och ställa ut nya smycken - och hälsa på farmor också förstås, som är aktiv i hantverksföreningen som är med och ordnar marknaden, säger hon.

En annan deltagare är Therese Jonsson från Slätmon. Hon är debutant på marknaden.

– Jag har jobbat här i Gullringen och fick tips från föräldrar som tyckte jag skulle vara med, och det är jag glad för att jag nappade på, för det är mysigt och gemytligt och det finns många fina saker, säger hon.

Själv saluför hon bland annat egentillverkade vaxljus i starka färger.

undefined
Jessica Hederud och Conny Gunnarsson i bygdeföreningen grillade korv och sålde juldekorationer utanför hantverksföreningens lokaler. De tror att Gullringen är först ut bland årets alla julmarknader som stundar. "Bråbo blev ju inställt i dag, så vi kanske är först" säger de.

Det finns gott om utställare inne i lokalen dit också de flesta besökare sökt sig på lördagsförmiddagen.

Även om snökanonen som bland annat slagit ut julmarknaden i Bråbo utanför Oskarshamn ännu håller sig på behörigt avstånd är snålblåst och lite begynnande snöfall i luften.

– Man är inte riktigt van vid kylan, konstaterar Conny Gunnarsson i bygdeföreningen som grillar kov och säljer annat ätbart utomhus tillsammans med Jessica Hederud.

– De har faktiskt kommit en del besökare, men fler kommer nog lite senare när utställningen "Gullringen - en del av det moderna Sverige" invigs, säger de.

Broderier med julens budsak dominerade på ett av borden.
Broderier med julens budsak dominerade på ett av borden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!