"Med facit i hand kunde jag hanterat ärendet bättre"

Mäklaren Magnus Eek i Vimmerby som varnas efter flera brister i en fastighetsaffär i fjol tar på sig flera av de brister som Fastighetsmäklarinspektionen, FMI, grundar sitt beslut på.

Magnus Eek mäklare

Magnus Eek mäklare

Foto: Elin Elmström

Vimmerby2021-05-12 13:00

"Med facit i hand kunde jag hanterat ärendet bättre. Jag accepterar FMI:s beslut och någon överklagan är inte aktuell" skriver han i ett mejl.

I beslutet pekade FMI på fyra skäl som grund till beslutet att varna Magnus Eek. Det handlar om felaktiga uppgifter i beskrivningen som gjorde det svårt att avgöra hur många fönster som bytts ut. Publicering av försäljningen på bostadssajter och social medier hindrades inte, det vinnande budet fanns inte med i anbudsförteckningen och den förteckningen överlämnades för sent till säljare och köpare, enligt FMI:s beslut.

"Beträffande fönstren var det ett tryckfel. Fönster och hela bostaden förevisades grundligt på visningen för alla spekulanter. Alla fönster var bytta förutom ett" skriver Magnus Eek i mejlet.

Han hänvisar också till att anbudsförteckningen bara innehöll en budgivare – köparen. 

"Detta presenterades för köparen. Felet låg i att köparen inte signerat anbudsförteckningen. Det får jag ta på mig." skriver Magnus Eek.

De brister i journalen som FMI också lyfter fram kommenterar han så här:

"Journalföreningens innehåll var helt korrekt. Datumen blev felaktiga när jag skrev ut journalen. Det tar jag också på mig."

Hur tror du att FMI:s beslut påverkar din trovärdighet?

 "Jag har inte blivit varnad tidigare på mina 27 år. Men det är klart jag tagit åt mig av händelsen och avser vara betydligt mer noggrann framöver."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!