Sammanlagt höll omkring 200 gårdsbutiker, mathantverkare, caféer och restauranger runt om på landsbygden öppet för besökare. En av verksamheterna var Musteriet i Djursdala, som på kort tid växt och blivit ett populärt utflyktsmål.
– Vi säljer både must och honung. Det kommer folk från matrundan som vill handla och vi har sålt en hel del, säger Staffan Samuelsson, som driver Musteriet.
På lördagen kom över 300 gäster i en strid ström och Staffan räknade med lika många på söndagen. Musteriet premiäröppnade 2020 och Staffan säger att han inte hade kunnat drömma om att det skulle bli så pass populärt.
– Jag hade två busslaster med pensionärer från Vimmerby som kom ut hit och åt ostkaka. Jag tror det är kulturlandskapet här ute som gör det, men sen har vi satsat på matlagning från grunden och rätter som många känner igen men kanske inte lagar hemma.
Amanda Jones och Wilma Olofsson, som besökte Musteriet för andra gången, hade valt varsin grillad macka.
– Vi ville åka och luncha på ett mysigt sälle och njuta av vädret. Miljön här är supertrevlig, säger Amanda.
– Det är också ett plus att de får följa med, säger Wilma och pekar mot hundarna Simba och Doris.
Restaurangen är populär men kärnan i verksamheten är själva musteriet. Inför säsongen satsade man stort och byggde en ny byggnad för tillverkningen. Vem som helst kan lämna in äpplen och bara på lördagen tog man emot två ton.
– Idag är vi uppe i ett ton, bara på en timme. Det är äpplen överallt, säger Staffan Samuelsson.