Parken fortsätter satsa: 140 miljoner investeras

Astrid Lindgrens Värld gör ännu en stor satsning i parken, den här gången är det restaurang- och konferensdelen som ska växa.

Astrid Lindgrens Värld fortsätter satsa, nu står det klart att 140 miljoner ska investeras i bland annat en ny restaurang och centrallager. "Vi har en sån attraktionskraft att vi kan jobba mer mot ett nytt kundsegment, som kan hålla möten och konferenser hos oss", säger vd Joacim Johansson.

Astrid Lindgrens Värld fortsätter satsa, nu står det klart att 140 miljoner ska investeras i bland annat en ny restaurang och centrallager. "Vi har en sån attraktionskraft att vi kan jobba mer mot ett nytt kundsegment, som kan hålla möten och konferenser hos oss", säger vd Joacim Johansson.

Foto: Elin Elmström

Vimmerby2022-04-27 09:25

Enligt ett pressmeddelande från Astrid Lindgrens Värld så är det 140 miljoner kronor som satsas.

– Vi behöver utöka antalet restaurangplatser med tanke på att vi utökar gästboendet så pass mycket, säger Jocke Johansson, vd på Astrid Lindgrens Värld, när Vimmerby Tidning får en pratstund över telefon, när han cyklar mot Näs. 

Redan nu har förberedelserna för bygget av ett nytt centrallager påbörjats och det ska vara klart i december i år. Nästa etapp i satsningen blir att bygga en ny restaurang på platsen där det gamla lagret finns, bakom nuvarande restaurangen Majken. Den nya restaurangen och det nya köket, som ska delas av det båda restaurangerna beräknas stå klart i juni nästa år. Till juni 2024 ska Majken ha renoverats och en ny konferensavdelning ska ha byggts på ovanvåningen. 

– Majken har några år på nacken och har ett renoveringsbehov, så det hade ändå kostat några miljoner. När vi ändå måste göra det, så kan vi göra det ordentligt och se till att vi får en bra gästnöjdhet, säger Johansson.

Exakt vad för koncept den nya restaurangen kommer att ha kan han inte svara på, men det kommer följa resten av parkens tema.

– Jag kan säga så mycket som att det kommer inte bli någon sushi eller italiensk pastarestaurang. 

Parken har sedan tidigare erbjudit lokaler för konferens och möten både i parken men också på Näs. Att man nu väljer att utöka den delen ytterligare hänger också ihop med det utökade gästboendet.

– Vi bygger ett påkostat gästboende och då är det onödigt att det ska stå tomt under vintermånaderna. Vi har en sån attraktionskraft att vi kan jobba mer mot ett nytt kundsegment, som kan hålla möten och konferenser hos oss. 

Hur ser ni på konkurrensen med andra konferensanläggningar i området?

– I hela riket så finns det massor med konferensanläggningar, det är enormt etablerat. Men vi ser ändå att just med tanke på att vi är den park vi är, vi är ju inte ett spahotell, så har vi något annat att erbjuda. Sen om det kommer påverka övriga i stan, det vet jag inte, det är fullt möjligt. Konkurrens skapar i regel bättre kvalité, om man ser till gäst eller kund så är det till nytta i någon form. 

Den nya satsningen kommer att innebära nya arbetstillfällen, men hur många i antal kan Jocke Johansson inte svara på. 

– Vi kommer att behöva bemanna för att kunna ta hand om möten och konferenser. Även när det gäller boende från städ till underhåll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!