Nu räknas det ner till öppning för tapasrestaurangen

Nu är det bara några veckor innan Vimmerby får en ny restaurang. "Det känns bra, jag tror att Vimmerby behöver ett sånt här ställe", säger krögare Ramon Tekbas.

Ramons Tapas Bar beräknas öppna i nästa månad. "Om vi får alla tillstånd på plats hinner vi till första april", säger Ramon Tekbas.

Ramons Tapas Bar beräknas öppna i nästa månad. "Om vi får alla tillstånd på plats hinner vi till första april", säger Ramon Tekbas.

Foto: Jimmy Karlsson/Privat

Vimmerby2023-03-16 06:00

Inredningen är nästa klar, det är bara detaljerna som saknas. Ramon Tekbas tillsammans med sonen Mehmet Salih Tekbas siktar på att så upp dörrarna till Ramons Tapas Bar, där tidigare Burgers and Beers låg, redan första april. Men det beror på om tillstånden hinner bli klara.

– Vi börjar närma oss. Det är lite kompletteringar men serveringstillståndet är på g. Vi väntar också på byggnadslov för att kunna sätta upp skyltar och sånt.

Ramon Tekbas kommer senast från Stockholm och konceptet tas med därifrån. Fokus ligger på smårätterna. Menyn, den är redan tryckt och klar. 

– Här jobbar vi med mycket smaker. Det är lite scampirätter, mycket ost, små tacos. Vi kommer också ha lite huvudrätter, som kyckling, entrecote och biff. 

Vad tror du kommer bli er paradrätt?

– Scampin. Även den friterade briosten med honung och valnötter kommer vara en favorit. Den är riktigt god.

undefined
"Det blir väldigt fin där inne. Det är bara några tavlor och lampor som saknas, allt annat är klart", berättar Ramon Tekbas.

Under kommande vecka kommer fokus sättas på att hitta personal. För en tapasrestaurang menar Ramon Tekbas kräver många anställda. 

– Med smårätter är det mycket fram och tillbaka, det är personalkrävande. Jag har också hört att det att under sommaren är bra drag i Vimmerby. Så på tisdag kommer vi att sätta upp lappar så att de som söker jobb kan vända sig till oss. Vi letar efter serveringspersonal och kallskänka.

Till en början kommer Ramon Tekbas, sonen och en kock de har med sig från Stockholm att arbeta. Men planen är att anställa fem personer till. 

– Det kommer vara två till tre i köket och fyra ute. I alla fall på helger. På vardagar vet jag inte än hur det blir. Vad jag sett känns det ganska lugnt men det kanske beror på att de som bara vill ta ett glas och något litet inte har någonstans att gå. Tapas kanske fyller den luckan.

undefined
Vad tar du med dig för erfarenhet från Stockholm? "Maten, drinkarna, upplägget. Vi jobbar med mycket smaker", säger Ramon Tekbas.

Hur ser du på konkurrenssituationen i Vimmerby?

– Det finns ingen konkurrens just inom vårt område. Det är ingen pizzeria eller klassisk restaurang på det sättet. Det här är mer om man vill mingla, ta det lugnt, bara sitta, ta ett glas och prata. Därför är miljön väldigt viktig, det är den vi jobbar på också. 

Vad är största utmaningen med att öppna restaurangen?

– Speciellt efter coronan blev restaurangbranschen osäker. Det är många som inte längre vill jobba inom den och många restauranger är till salu. Så utmaningen är att visa att det fortfarande finns hopp, det gör vi genom att lyckas. 

Ramons Tapas Bar håller på att installera efter Burgers and Beers på Norrtullsgatan 4 i Vimmerby.
Ramons Tapas Bar håller på att installera efter Burgers and Beers på Norrtullsgatan 4 i Vimmerby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!