Kröngården har en oväntat bra säsong

"Det har varit så fullbokat hela tiden", säger Thérese Ek Sandberg som arrenderar Kröngården. Vad som gör att trycket har ökat vet hon inte.

Thérese Ek Sandberg berättar att de främst får campare på besök från andra länder, exempelvis Tyskland.

Thérese Ek Sandberg berättar att de främst får campare på besök från andra länder, exempelvis Tyskland.

Foto: Johanna Rotebäck

Vimmerby2022-08-05 11:00

Campingen ligger i anslutning till café Kröngården, något som hon driver tillsammans med maken och fyra barn sedan tre år tillbaka. Trots pandemin, har hon inte varit orolig för verksamheten.

– Vi berördes inte dåligt alls av pandemin. Första sommaren hade vi jättemycket gäster. Det är stort och rymligt här med möjlighet att sitta ute, sa hon inför årets säsong.

Från den 15 maj till den 21 augusti har de högsäsong med ett tiotal campingplatser. Främst är det barnfamiljer eller par som önskar en lugnare campingupplevelse som söker sig till Kröngården. 

Kristen tro och dess värderingar är något som verksamheten vilar på.

undefined
Föreningen Kröngården firar i år 50-årsjubileum och är ett samarbete mellan fyra församlingar: Korskyrkan i Vimmerby, EFS i Vimmerby, Södra Vi Missionskyrka och Betel i Djursdala.

Är det främst kristna som söker sig till er?

– Nej det är det inte, det kan vara alla möjliga. Mest har vi utländska campare som hittar oss via appar. 

Att de har extra mycket besökare denna säsong är något som hon inte hade förväntat sig.

– Det har verkligen gått bra.

På campingen är det drop in som gäller, de dyker upp under eftermiddagarna. Tyskar brukar ta sig till Kröngården och anledningen kan vara att det generellt är många som vill turista i Vimmerby under sommaren.

Thérese berättar att de ständigt försöker utveckla verksamheten, exempelvis med utökning av personal. Utöver familjemedlemmarna som arbetar där är det personer hon själv har tillfrågat. 

Det är inget krav på att vara kristen för att arbeta där men värderingar och tron är viktig på Kröngården, det är något som finns med dem i det dagliga arbetet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!