Parterna överens om V-tab: "Vi är väldigt positiva"

Hyresavtalet med fastighetsägaren var en knäckfråga men nu verkar den danska köparen ha kommit överens med fastighetsägaren och går vidare med köpet av konkursdrabbade V-tab i Vimmerby. "Det ser bra ut", säger vd:n.

Tryckerikoncernen Stibo köper konkursdrabbade V-tab i Vimmerby. Enligt vd:n Søren Henriksen återstår endast lite pappersarbete innan avtalet kan skrivas under.

Tryckerikoncernen Stibo köper konkursdrabbade V-tab i Vimmerby. Enligt vd:n Søren Henriksen återstår endast lite pappersarbete innan avtalet kan skrivas under.

Foto: Annie Hogner/Pressbild

Vimmerby2024-04-26 13:42

I början av veckan kunde Vimmerby Tidning avslöja att den danska tryckerikoncernen Stibo uttryckt intresse för att köpa konkursdrabbade V-tab i Vimmerby. Affären hängde på om man kunde komma överens om hyresavtalet med fastighetsägaren Nyfosa men nu bekräftar Stibos vd Søren Henriksen att man har kommit förbi problemet och att koncernen köper verksamheten. 

– Det ser bra ut, vi är väldigt positiva. Vi är i dokumentskrivnings-fasen "as we speak". Vi hoppas på att vi kommer på plats med de allra sista detaljerna i början av nästa vecka, säger han till Vimmerby Tidning på fredagen.

Så det är först då som köpet kommer att vara helt och hållet klart?

– Ja precis.

Vad gäller hyresavtalet berättar Søren Henriksen att man har hittat en lösning men att en del pappersarbete återstår.

– Sedan måste vi bara läsa igenom alltihop och se över vad som förväntas, men det fixar vi, säger han.

undefined
V-Tab koncernen brottades länge med med tuff konkurrens och vikande volymer. I konkursansökan skrev bolaget att de inte kan betala sina skulder och att detta inte var tillfälligt.
undefined
V-tabs vd Magnus Anderson och konkursförvaltaren Jörgen Wistrand.

Tryckerijätten V-tab begärdes i konkurs vid Göteborgs tingsrätt i slutet av mars och i Vimmerby berördes 85 anställda. Jörgen Wistrand, advokat på CMS Law, är konkursförvaltare i den omfattande konkursen. 

– Affären ser ut att bli klar på måndag, skriver han i ett sms till Vimmerby Tidning.

Danska Stibo har länge haft verksamhet i Sverige och har bland annat en anläggning i Katrineholm och också en annan verksamhet i Norrköping, Gigant print. De har sammanlagt omkring 200 anställda i Sverige.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!