Platt fall för bussarna mellan campingen och ALV

Bussarna var en service för bÄde turister och lokalbor men antalet passagerare nÄdde inte upp till mÄlet. "UngefÀr en tredjedel jÀmfört med vad vi hade hoppats pÄ", sÀger Hampus Thorstensson.

Anna Lindén, GÀstservice- och boendechef pÄ ALV, Hampus Thorstensson pÄ Vimmerby Camping och Patric Engqvist frÄn kommunens utvecklingsavdelning vid transferbussens premiÀrtur i juni.

Anna Lindén, GÀstservice- och boendechef pÄ ALV, Hampus Thorstensson pÄ Vimmerby Camping och Patric Engqvist frÄn kommunens utvecklingsavdelning vid transferbussens premiÀrtur i juni.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-09-29 06:00

I samarbete med Tre Tillsammans (Vimmerby, Hultsfreds och Eksjö kommuner) gjorde Nilsbuss och ett antal gÀstboenden under sommaren en satsning pÄ tvÄ nya bussturer. En av dem avgick frÄn Vimmerby camping och hade Astrid Lindgrens vÀrld som mÄl.

Planen var inte att tjÀna pengar utan bussturerna var tÀnkta som en service. Turerna rullade till och med 18 augusti och nÀr Hampus Thorstensson, som driver campingen med Elisabeth Wolmeryd, sammanfattar satsningen konstaterar han att man inte nÄdde mÄlet.

– Vi hade 631 nöjda passagerare och det Ă€r ungefĂ€r en tredjedel jĂ€mfört med vad vi hoppats pĂ„. Vi hade turen att vi fick den hĂ€r finansieringen frĂ„n Tre Tillsammans i Ă„r, sĂ€ger han.

1800 passagerare Àr vad som hade krÀvts för att gÄ runt men trots att man inte nÄdde dit sÀger Hampus Thorstensson att bussarna kommer att leva vidare, dock i annan regi eftersom Tre Tillsammans-projektet löpt ut.

– Strukturen sĂ€tter vi senare men att vi kör Ă€r helt klart. Vem som ska driva blir en senare frĂ„ga, sĂ€ger han.

CampingÀgaren tror att man kommer nÄ 1800 resenÀrer nÀsta sÀsong.

– Vi har en halv miljon besökare i Vimmerby pĂ„ sommaren och om inte 1800 av dem vill Ă„ka klimatsmart, sĂ„ kĂ€nns det som om att vi Ă€r pĂ„ fel vĂ€g, sĂ€ger Hampus Thorstensson.

Han tror att huvudanledningen till att man inte nÄdde mÄlet Àr marknadsföreingen.

– Vi gick ut för sent med det och informationen som gĂ€sterna fick var inte tillrĂ€cklig.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!