Premiärhelg för Lovisas storsatsning i Nyshult

Lovisa Styrbjörns satsning i Nyshult har nått fram till ett stort delmål och i påsk öppnar både butiken och växthuset.

"Vi hoppas nå ut även till folk utanför Vimmerby, till orter som Västervik och Jönköping", säger Lovisa Styrbjörn, här på bild ihop med kollegan Cornelia Flöisbon.

"Vi hoppas nå ut även till folk utanför Vimmerby, till orter som Västervik och Jönköping", säger Lovisa Styrbjörn, här på bild ihop med kollegan Cornelia Flöisbon.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2024-03-28 05:30

En liten bit utanför Vimmerby håller Lovisa Styrbjörns handelsträdgård på att växa fram och nu tar 27-åringen ett jättekliv och öppnar sin blombutik och sitt växthus för allmänheten. Vimmerby Tidning möter 27-åringen mitt i fixet med de sista detaljerna.

– Det är spännande, lite stressigt men det ska väldigt kul att äntligen få öppna, säger hon.

När dörrarna slås upp på långfredagen är det efter en lång väntan eftersom projektet av olika anledningar fördröjts i omgångar. Men i påsk är det alltså dags att öppna och Lovisa Styrbjörn ser fram emot satsningen med en något skräckblandad förtjusning.

– Alltså, man vet ju aldrig om det kommer att komma folk och hur det ska bli. Det är såklart pirrigt men vi känner oss positiva, säger hon.

Vad kommer besökarna att mötas av?

– Vi inviger vår nya butik men också växthuset med fikaplatser och inredning. Man kommer att mötas av härliga blommor, både snittblommor, krukväxter och utväxter. Det vi öppnar nu är bara de här två byggnaderna men sen kommer också parken, vi fortsätter med den och ska det till ett orangeri och en liten väg, bland annat. Det är ganska mycket kvar.

undefined
Lovisa Styrbjörn ville inte låta Vimmerby Tidning ta bilder inne i butiken eller i växthuset eftersom hon vill hålla det hemligt fram till och med premiären.

Har din vision ändrats under vägens gång?

– Jag tycker ändå att jag har följt mina planer men det är klart att man fått göra vissa ändringar och stött på vissa problem. Än så länge flyter det på men det har varit lite svårt att få tag i vissa grejer och material, man stöter på sådant hela tiden med byggen. Min största utmaning har varit att få tag i leverantörer. I och med att jag är så nystartad vågar folk kanske inte riktigt.

undefined
Till att börja med kommer Lovisa Styrbjörn och floristen Cornelia Flöisbon att jobba i butiken, växthuset och caféet.
undefined
En större handelsträdgård med butik och café i, det är planen och i påskhelgen öppnar de första delarna av verksamheten.
undefined
Lovisa Styrbjörn och Cornelia Flöisbon på ytan som ska bli parkering för besökare.

Satsningen har, i och med stigande priser på det mesta, blivit dyrare än planerat. Det är dock inget som krossar ekonomin eftersom man redan från början räknat med att det skulle kunna kosta mer. Efter påskhelgen blir butikens öppettider tisdag till söndag och till att börja med kommer Lovisa Styrbjörn och floristen Cornelia Flöisbon, också anställd i företaget, att jobba där. 

– Till invigningen har vi bjudit in folk som ska hjälpa oss och så fort vi får mer rull på det här är tanken att vi vill vara fler kollegor. När hela parken är klar behövs det ett hyfsat stort gäng, säger Lovisa Styrbjörn.

Inför öppningen har många hört av sig och sagt att de ser fram emot det och gärna kommer förbi.

– Vi hoppas nå ut även till folk utanför Vimmerby, till orter som Västervik och Jönköping, säger Lovisa Styrbjörn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!