Ouppklarat rånförsök i Vimmerby togs upp i TV3:s Efterlyst

Under torsdagens säsongspremiär av TV3:s "Efterlyst" togs ett Vimmerbyfall upp. Huvudperson är Vimmerbybon Lennart, 64, som utsattes för rånförsök i början av månaden.

Hasse Aro programleder "Efterlyst". I torsdagens säsongspremiär tas ett Vimmerbyfall upp.

Hasse Aro programleder "Efterlyst". I torsdagens säsongspremiär tas ett Vimmerbyfall upp.

Foto: Pressbild Viaplay

Vimmerby2024-09-12 20:00

I början av september skrev Vimmerby Tidning om ett fall där två personer försökte råna en man på kyrkogården i centrala Vimmerby. Gärningspersonerna ska ha burit huvor med hål för ögonen, och försökt få offret att lämna över både bankkort och kontanter. Men den utsatte mannen gjorde motstånd, och rånarna lämnade brottsplatsen på elsparkcykel.

Under torsdagen tas faller upp i tv-programmet Efterlyst, där man uppmanar tittarna att komma med iakttagelser och tips om begångna, ouppklarade brott. I veckan var ett tv-team i Vimmerby och filmade Vimmerbybon som utsattes för rånförsök – 64-årige Lennart.

– Jag såg en notis om händelsen någonstans, sen ringde jag polisen i region syd för att höra om det var ett fall vi kunde vara med och ta upp, säger inslagsproducenten Tim Arkström, nyligen hemkommen från att ha varit i Vimmerby och filmat inslaget.

undefined
Rånförsöket skedde på kyrkogården i Vimmerby i början av september.

På plats i träffade teamet både polisens utredare och den drabbade personen i fråga.

Vad tror ni att det leder till att ni tar upp fallet i programmet?

– För det första vill vi visa upp sidan av att Lennart stod på sig mot personerna som försökte råna honom, men så hoppas vi såklart också på att allmänheten ska ha några tips från platsen där gärningspersonerna har setts. Vi vill också upplysa folk om att såna här saker kan ske och hoppas att gärningspersonerna, om de ser inslaget, inte törs göra något liknande igen.

Vimmerby Tidning har varit i kontakt med Lennart som avböjt att ställa upp på en intervju.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!