Hyresfastighet i centrala Vimmerby är till salu

Ännu en välkänd fastighet mitt i stan är till salu. I huset finns både verksamheter och flera lägenheter och mäklaren Magnus Boberg tror att intresset kan bli stort. "Det är ett alldeles utmärkt läge", säger han.

Den här fastigheten på Stångågatan 47 i centrala Vimmerby ligger nu ute till försäljning.

Den här fastigheten på Stångågatan 47 i centrala Vimmerby ligger nu ute till försäljning.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2024-04-02 10:54

För ungefär två veckor sedan skrev Vimmerby Tidning om att "Pizzahuset" på Drottninggatan mitt i Vimmerby är till salu och nu har ytterligare en central hyresfastighet lagts ut till försäljning. Det handlar om Stångågatan 47, där bland annat Lilibarbershop och Sko-Nyckelservice skrädderi har sina verksamheter. 

Utöver fyra lokaler i markplan består fastigheten också av fyra bostadslägenheter. Utgångspriset är satt till 6,9 miljoner kronor.

– Eftersom att läget är så centralt är jag övertygad om att det finns ett stort intresse, det finns både lokala och regionala fastighetsägare som efterfrågar den här typen av fastigheter, säger Magnus Boberg på Fastighetsbyrån, som har ansvaret för försäljningen. 

Vågar man köpa en sådan fastighet i det här ekonomiska läget?

– Jag tror det, det är mycket positiva tongångar i media och från kreditinstituten nu. Man pratar mycket om att man har nått toppen, vad gäller räntor och inflationssiffrorna har ju sett bättre ut de senaste månaderna. Jag kan väl tycka att det här är ett alldeles utmärkt läge.

undefined
Fastigheten är från 1951 och är totalt 738 kvadratmeter stor.

Fastigheten är byggd 1951 och mäklaren bedömer skicket som gott.

– Man bytte ju fönsterna för några år sedan och fjärrvärmeväxlaren för 15-18 år sedan. Det är normalgod och bra bruksstandard på den och bara att fortsätta förvalta, säger Magnus Boberg.

Har du haft kontakt med några intressenter?

– Ja, vi har haft några förfrågningar men inte bokat några visningar än, det kommer framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!