Ny tjänst fick Tommy Dahlgren att välja bort kommunen

En ny spännande jobbmöjlighet är huvudanledningen till att kommunens utvecklingschef Tommy Dahlgren nu väljer att lämna sin tjänst efter mindre än ett år. "Jag ser stor attraktivitet i det nya uppdraget", säger han.

"Det har varit angenämt att gå och fundera på men det har inte varit lätt även om det känns jättekul nu", säger Tommy Dahlgren om sitt beslut att lämna jobbet som utvecklingschef i kommunen,

"Det har varit angenämt att gå och fundera på men det har inte varit lätt även om det känns jättekul nu", säger Tommy Dahlgren om sitt beslut att lämna jobbet som utvecklingschef i kommunen,

Foto: Johanna Rotebäck

Vimmerby2022-09-27 12:00

I måndags kom beskedet att en av kommunens toppchefer, utvecklingschefen Tommy Dahlgren, lämnar sitt jobb efter mindre än ett år. Istället går han vid årsskiftet till en tjänst som drift- fastighetschef på Astrid Lindgrens Vimmerby AB, som driver Astrid Lindgrens värld och Astrid Lindgrens Näs, och han menar själv att det var den nya möjligheten som fick honom att ta beslutet.

– Jag ser stor attraktivitet i det nya uppdraget, det är anledningen. Jag tycker att det är ett fantastiskt företag med många spännande idéer. För mig personligen är varumärket med Astrid Lindgren i spetsen väldigt attraktivt, säger Tommy Dahlgren till Vimmerby Tidning.

Även om han känner sig hemma i just drift- och fastighetsfrågor, som är något han arbetat med tidigare, säger Tommy Dahlgren att beslutet att lämna sin tjänst på kommunen inte var enkelt. 

– Det var svårt. Jag har verkligen trivts i rollen som utvecklingschef och har fått en fantastisk start med både min personalgrupp och chef. Det har varit angenämt att gå och fundera på men det har inte varit lätt även om det känns jättekul nu, säger han.

I rollen som utvecklingschef har Tommy Dahlgren bland annat varit med och återstartat initiativ efter pandemin 

– Framför allt dialogturen med översiktsplan tog stora delar av hösten i anspråk. Vi har också kommit igång med att ta oss ut och besöka företag och nyetablera kontakter, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!