Flera än väntat får behålla jobbet på Vimmerbyhus

Varslen vid Vimmerbyhus minskas från 16 till 13 anställda efter förhandlingarna om uppsägningar. Enligt vd:n Joakim Ivarsson finns positiva vibbar som ger förhoppning att fler varsel ska kunna återtas.

Antalet varslade minskar från 16 till 13 på Vimmerbyhus. "Det känns bra att vi hittat olika lösningar för att behålla medarbetare", säger vd:n Joakim Ivarsson.

Antalet varslade minskar från 16 till 13 på Vimmerbyhus. "Det känns bra att vi hittat olika lösningar för att behålla medarbetare", säger vd:n Joakim Ivarsson.

Foto: Arkiv

Vimmerby2023-04-05 06:00

– Vi har känt positiva vibbar de senaste veckorna och det motsvarande en normal försäljningsnivå. Nu får framtiden utvisa om det bara är en tillfällig höjning eller om det rör sig om en mer bestående vändning, säger Joakim Ivarsson.

Det har nu gått nära tre veckor sen Vimmerbyhus AB tvingades varsla 16 av de cirka 60 anställda vid företaget. Varslet lades som en följd av den kraftiga inbromsning av bostadsbyggandet som sker runt om i landet och som slagit hårt mot flera hustillverkare.

Efter två förhandlingsomgångar med de fackliga organisationerna står det nu klart att omfattningen på varslet på Vimmerbyhus lindras. Istället för 16 medarbetare blir det 13 som sägs upp.

– Det känns bra att vi har kommit till olika lösningar som innebär att vi kan behålla några fler medarbetare, säger Joakim Ivarsson.

undefined
Vimmerbyhus bantar på antalet varslade efter förhandlingar med facken. Det innebär att personalstyrkan kommer att ligga runt 45 anställda efter att uppsägningarna verkställts.

Det innebär att företaget kommer att ha runt 45 anställda om samtliga 13 uppsägningar verkställs. Det är aningen över den nivå organisationen låg på innan uppgången under 2022 då företaget ökade personalorganisationen för att hänga med i tillverkning och leverans.

– Det är ett tufft läge för branschen just nu, men vi hoppas och tror på en vändning och vi ser goda förhoppningar om det ska kunna bli så och att vi kanske kan plocka tillbaka ytterligare några medarbetare fram över, säger Joakim Ivarsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!