Förare kan få straff efter allvarliga olyckan

Den unga man som i våras backade över en flickas fot med sin a-traktor, så illa att hon behövde opereras, kan nu dömas för flera brott. Åklagaren menar att mannen orsakade olyckan genom att ta en medveten risk.

15-åringen  bröt foten på flera ställen när hon blev påkörd av A-traktorn vid Nossen i våras. Nu åtalas föraren i Kalmar tingsrätt. Arkivbild.

15-åringen bröt foten på flera ställen när hon blev påkörd av A-traktorn vid Nossen i våras. Nu åtalas föraren i Kalmar tingsrätt. Arkivbild.

Foto:

Vimmerby2023-08-22 16:19

Det var i slutet av april i år som en kvinna i 15-årsåldern fick sin fot överkörd av en A-traktor i samband med att ett stort gäng ungdomar hängde på Nossenbadens parkeringsplats.

– Foten blev illa däran och hon fick åka till Västerviks sjukhus och operera den, sa Ulf Gollungberg vid polisen efter händelsen. 

Efter händelsen berättade 15-åringens mamma att det ska ha varit kaosartat på platsen med massor av folk, hög musik, bilar och mopeder när hennes dotter blev påbackad a a-traktorn. 

– På något sätt fastnade hon i bakdäcket och följde med däcket runt. Hon kände att hon inte kunde stödja på foten och förstod direkt att det var illa, sa Gitte Karlsson till Vimmerby Tidning efter händelsen.

Foten var bruten på både in- och utsida och en sena hade slitits av.

– Man tänker att hon ändå hade tur i oturen. Och enligt sjukhuset ska hon bli helt återställd i foten, sa Gitte Karlsson.

Händelsen polisanmäldes då och A-traktorns förare, en man i övre tonåren, åtalas nu han för både vållande till kroppsskada samt vårdslöshet i trafik. Åklagaren menar att den unga mannen inte gjorde allt han kunde för att minska olycksrisken och därmed "orsakade olyckan genom att ta en medveten risk". 

I förhör har den misstänkta erkänt händelseförloppet men nekat till brott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!