Uppgifter: Hon kan bli ny ordförande i Vimmerby Hockey

Ny ordförande i Vimmerby Hockey? Eller möjligtvis ny klubbdirektör i HV71? Just nu omgärdas Camilla Freedeke, 43, av många rykten. "Det är mycket som händer och sker", säger hon.

Camilla Freedeke har på nytt blivit aktiv i Vimmerby Hockey. Sedan januari har hon arbetat med strategiskt arbete inom organisationen, i syfte att hantera en tuff ekonomisk situation. "Vi måste alltid jobba för att kapitalet ska följa med de sportsliga framgångarna", säger hon.

Camilla Freedeke har på nytt blivit aktiv i Vimmerby Hockey. Sedan januari har hon arbetat med strategiskt arbete inom organisationen, i syfte att hantera en tuff ekonomisk situation. "Vi måste alltid jobba för att kapitalet ska följa med de sportsliga framgångarna", säger hon.

Foto: Suvad Mrkonjic/bildbyrån

Vimmerby2024-04-16 20:00

Camilla Freedeke var engagerad i Vimmerby Hockey för några år sedan. Därefter gick flyttlasset till Kalmar där hon blev ordförande i stadens hockeylag.

Med Freedeke som ordförande har Kalmar HC gjort succé. Utöver avancemanget till Hockeyallsvenskan har klubben förbättrat ekonomin och flyttat in i en ny arena.

Men tidigare i år meddelade Freedeke att hon lämnar ordförandeposten i KHC.

– Nu är tiden inne för någon annan att ta över. Det har varit tre fantastiska år med både sportsliga och ekonomiska framgångar. Man ska heller inte sitta för länge på en sådan här post, sa hon till SVT Nyheter.

Sedan januari har Camilla Freedeke engagerat sig i Vimmerby Hockey igen, där hon under våren arbetat tätt med föreningens nuvarande ordförande, Anita Westerback. Samtidigt har Freedeke kopplats ihop med storklubben HV71. I förra veckan skrev Jönköpings-Posten att hon ryktades vara aktuell för rollen som klubbdirektör. Men de uppgifterna dementerar hon.

– Det är mycket som händer och sker, men jag tänker inte att jag ska börja arbeta i HV, säger Camilla Freedeke till Vimmerby Tidning.

Under lördagen blev hon avtackad från sitt tidigare uppdrag i Kalmar HC.

– I januari när jag gick ut med att jag inte skulle ställa upp för omval i Kalmar kontaktade VH mig och frågade om det fanns ett intresse för engagemang hos dem.

Det tackade Freedeke ja till och under våren har hon varit aktiv med arbete både i och utanför ishallen. Med vetskapen om att det finns utmaningar att hantera inför kommande säsong började hon direkt att engagera sig kring den tuffa ekonomiska situationen, bland annat genom att se över bemanningen i organisationen. Hon var högst involverad i rekryteringen av en ny marknadsansvarig.

Engagemanget i föreningen har skett utan att hon egentligen haft en formell roll.

– Mitt uppdrag har varit att hjälpa till med det strategiska arbetet på kort och lång sikt.

undefined
Vimmerby Hockey befinner sig i en tuff ekonomisk situation vilket har föranlett oro kring föreningens elitlicens.

Enligt uppgifter till Vimmerby Tidning är Camilla Freedeke nu högaktuell för rollen som ordförande.

Verksamhetsåret lider mot sitt slut och ryktet säger att du kan vara aktuell för en ordförandepost?

– Jag kan inte kommentera det idag. Hittills har arbetet handlat om att Vimmerby Hockey ska klara sin licens. Jag är mån om föreningens framtid och har sagt att jag står till förfogande att hjälpa till, sen får vi se vilket förslag som valberedningen lägger fram och på vilket sätt jag ska vara engagerad.

Om du skulle få frågan då?

– Jag är mån om att stötta upp där behov finns. I dagsläget är vi inte klara med hur vi vill att styrelsen ska se ut framåt.

Trots det ökade engagemanget i VH har Camilla Freedeke fortfarande sin bas i Kalmar, men pendlingen ser hon inte som ett problem. Mycket av det administrativa arbetet hon just nu gör för föreningens räkning kan hon också göra på distans.

undefined
I nuläget sitter Anita Westerback som ordförande i Vimmerby Hockey. Hur det blir efter föreningens årsmöte återstår att se.

Hur nuvarande ordföranden Anita Westerbacks roll i föreningen kommer att se ut framöver är också ovisst.

Årsmötet närmar sig. Hur ser du själv på din ordförandepost – kommer du att sitta kvar?

– Det törs jag inte svara på, jag är lite kluven. Det har varit ett ganska tufft år och jag har inte riktigt bestämt mig än, men jag har lovat valberedningen att de ska få ett svar i god tid, säger Westerback.

Vad innebär "i god tid"?

– Vi har årsmötet snart så de bör få ett svar här senast april månad. Jag har varit ganska öppen och har en bra dialog med hon som är ansvarig för valberedning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!