Konkurrensen om kunderna i pizzatäta Vimmerby

Inne i Vimmerby är det ingen brist på pizzerior. Trots konkurrensen verkar det hittills gå bra för flera av dem, även om situationen är oroande för vissa restaurangägare.

Många pizzerior på en liten yta ger stor konkurrens bland restaurangägarna och pizzabagarna i Vimmerby. Övre raden från vänster: Milad Alhanno på Piri Piri och Nawar Wehbi på Shalom. Nedre raden från vänster Muzaffer Tekbas på Monte Carlo och Immad Kadir på Palma.

Många pizzerior på en liten yta ger stor konkurrens bland restaurangägarna och pizzabagarna i Vimmerby. Övre raden från vänster: Milad Alhanno på Piri Piri och Nawar Wehbi på Shalom. Nedre raden från vänster Muzaffer Tekbas på Monte Carlo och Immad Kadir på Palma.

Foto: Daniel Söderqvist/Johannes Widergren

Vimmerby2023-03-19 18:00

I början av veckan rapporterade vi om att en helt ny pizzeria, Canadian Pizza, snart kommer att öppna i Vimmerby. Även om ägarna är hoppfulla om att satsningen ska gå bra riskerar de att behöva slåss om kunderna med en rad liknande restauranger, eftersom Vimmerby sägs vara en småstad med väldigt många pizzerior. Vimmerby Tidning har frågat några av stadens pizzarestaurangägare om hur de ser på konkurrenssituationen.

Immad Kadir är firmatecknare för pizzeria Palma. Han är skeptisk till att ännu ett pizzaställe ska ta plats i stan.

– Det har blivit väldigt många pizzerior i stan nu och det påverkar ju alla som driver en. Det är tufft för alla och nästan alla är lite oroade över det, säger han.
 

undefined
Immad Kadir, ägare av pizzeria Palma, är oroad över konkurrensen som finns bland restaurangerna i Vimmerby. "Det är tufft för alla och nästan alla är lite oroade över det", säger han.


Även Milad Alhanno, ägare av Piri Piri, har reflekterat över att det finns lite väl många pizzaställen i den lilla staden. Han tror dock att de klassiska pizzeriorna som funnits i Vimmerby i många år har det lättare än de som startar nytt eftersom de, precis som han, byggt upp en stabil bas med stammiskunder.

– Men det är lite jobbigt. Vimmerby är inte en tillräckligt stor stad för att räcka till 7-8 ställen som bara har pizza. Jag tror att många som öppnat här på sistone har kommit hit för att sommarsäsongen är bra.

Däremot är konkurrenssituationen i nuläget inte något jätteproblem för honom.

– Det går bra för mig iallafall. Vi har alltid nyheter på menyn och provar olika smaker. Dessutom har jag mina standardkunder.

undefined
Milad Alhanno har ägt pizzeria Piri Piri sedan 2006. Han har under åren hunnit få många lojala kunder.

Muzaffer Tekbas är ägare av restaurang Monte Carlo. För honom går verksamheten också bra trots konkurrensen, men den största delen av restaurangens inkomst kommer från serveringen av annan mat än pizza.

– De som öppnar pizzerior nu har säkert räknat ut att det finns potential för det, trots att det är hög konkurrens, säger han.

Skulle du säga att det finns för många pizzerior i Vimmerby?

– Nej inte för många. Rent allmänt är det lite överbelastat med pizzerior och andra matställen över hela landet, i både små och stora städer, men på ett eller annat sätt går det runt för de som driver ställena. Andra branscher kanske är lite mer riskabla, för mat måste man ändå ha.

undefined
Muzaffer Tekbas driver restaurang Monte Carlo. För honom går verksamheten också bra trots konkurrensen, men den största delen av restaurangens inkomst kommer från serveringen av annan mat än pizza.

Inte heller Nawar Wehbi, ägare av pizzeria Shalom, uttrycker oro över mängden liknande restauranger i stan.

Vad tycker du om konkurrensen bland pizzeriorna i Vimmerby? 

– Inget direkt. Jag önskar alla som jobbar hårt lycka till, säger han.
 

undefined
Nawar Wehbi är ägare av pizzeria Shalom. "Jag tänker på mitt först och jobbar hårt. Jag märker att kunderna är glada och kommer tillbaka. Det är roligt", säger han om att det finns många andra som också lagar pizza i stan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!