Raggarkåken såld till nybildat Stockholmsföretag

Raggarkåken i Nosshult utanför Vimmerby är såld. Kommunstyrelsen säger enigt ja till köpeavtalet med bolaget Goldcup 31966 AB som är under bildande och kommer att byta namn till WM Fastigheter AB. Företaget avser att bygga en laddstation plus en servering på fastigheten.

Raggarkåken direkt intill riksväg 40 i Nosshult strax utanför Vimmerby får ny ägare i maj. Kommunstyrelsen beslutade på tisdagen att sälja fastigheten för 1,2 miljoner kronor.

Raggarkåken direkt intill riksväg 40 i Nosshult strax utanför Vimmerby får ny ägare i maj. Kommunstyrelsen beslutade på tisdagen att sälja fastigheten för 1,2 miljoner kronor.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2024-04-10 16:04

Kommunstyrelsens vice ordförande, Jacob Käll (C), är sparsam med kommentarer kring affären.

– Vi godkänner köpeavtalet enigt och det innebär bland annat att fastigheten måste bebyggas inom tre år, i övrigt kommer det aktuella företaget att presentera sina planer framöver, säger han.

Som Vimmerby Tidning avslöjade i januari handlar det om Stockholmsföretaget WM Elprojekt AB som visat intresse för fastigheten och som genom fastighetsbolaget som håller på att bildas nu blir ägare till fastigheten som varit motorgård och raggarkåk sen mitten av 1970-talet.

Bolaget betalar 1 175 000 kronor för fastigheten som är på drygt 5 000 kvadrat. De befintliga byggnaderna ska rivas. Det ansvaret faller på köparen, enligt köpeavtalet.

Köpeskillingen ligger strax under den värdering som kommunen låtit göra och som pekade på ett värde i spannet 1,3-2,1 miljoner kronor.

Enligt tidigare bekräftelser till Vimmerby Tidning avser köparen att bygga laddstation för både lastbilar och personbilar. Till den delen av satsningen har statligt miljöstöd beviljats med drygt tre miljoner kronor.

Utöver det ska det bli ytterligare service i form av café- och restaurangservering i anslutning till laddstationen.

– Vi tänker ett helt koncept som passar utmärkt i Vimmerby och det läge den här fastigheten har, sa William Mickelsson till Vimmerby Tidning i februari.

Den nya ägaren tillträder den 20 maj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!