Nytt förvärv stärker lokala företagen – "Det känns jättebra"

Företagen UCS IT Solutions och UCS Mindbite har stark bas i Vimmerby. Nu stärks företagen ytterligare genom ett nytt förvärv, därigenom tillgången till ett bergrum som är klassat för att kunna motstå bland annat atombomber. "Det är sådana saker som tyvärr har blivit viktigare med tanke på världsläget, säger Marcus Alsér, vd på UCS Mindbite.

Alberto Necovski, vd på UCS IT Solutions, och Marcus Alsér, vd på UCS Mindbite. "Genom att integrera Valvea stärker vi vår position i södra Sverige och kan erbjuda ett bredare spektrum av tjänster," säger Alberto Necovski, i ett pressmeddelande.

Alberto Necovski, vd på UCS IT Solutions, och Marcus Alsér, vd på UCS Mindbite. "Genom att integrera Valvea stärker vi vår position i södra Sverige och kan erbjuda ett bredare spektrum av tjänster," säger Alberto Necovski, i ett pressmeddelande.

Foto: Pressbild

Vimmerby2024-07-22 20:00

Under 2022 blev Vimmerbyföretaget Mindbite en del av koncernen USC Group AB som specialiserar inom IT. Nu förvärvar UCS IT Solutions företaget Valvea i Västervik, som har en serverhall i ett bergrum.

– Vi får en väldigt positiv effekt av förvärvet. Dels blir det en naturlig etablering i Västervik tack vare att det finns ett fysiskt kontor där. Sedan har vi också tillgång till bergrummet. Som är atombombsklassat och klarar elektromagnetiska pulser. Det är rätt unikt. För våra kunders del blir det en ökad trygghet att kunna lägga vår data där. Så att man kan hålla driften uppe oavsett vad som händer, berättar Marcus Alsér.

En del av förtages tjänster kommer redan till hösten att flyttas över till bergrummet.

– UCS IT använder det redan. Vi kommer successivt med start under hösten att flytta över delar av våra tjänster dit. Sedan kommer vi på allvar bearbeta Västerviksmarknaden på ett sätt som vi inte gjort innan. 

Innebär det fler tjänster?

– Inte i dagsläget. De har redan medarbetare i Västervik. För vår det innebär det bara ett utökat marknadssegment i dagsläget. 

Kommer era kunder märka av det här?

– Egentligen inte. Fungerar det så fungerar det. Det är lite som en bra brandvägg eller virusskydd man märker det bara om det inte fungerar. Allt det vi gör egentligen tillsammans är att skapa en stabil plattform så att det aldrig ska märkas. Vi höjer vår ribba för att möta omvärldens nya utmaningar och säkerställa att det vi levererar håller. 

Finns det ett behov av den sortens säkerhet?

– Det är inte så att det funnits hot på det sättet innan. Men däremot så gäller det att hela tiden ligga steget före. Det datacenter som vi ligger på idag kör helt miljövänlig el och är certifierad grön. Det har varit viktigt också. Men det vi ser är att otryggheten som har skapats i omvärlden är nästa del att ta tag i. 

Vad ser du för utmaningar?

– Det här är så pass nytt så egentligen inga. Vi är fortfarande våra egna bolag inom koncernen så det är snarare att man utökar samarbetsytan emellan och drar nytta av varandra på ett bra sätt. Det känns jättebra. Framför allt att vi och UCS IT Solutions som finns i Vimmerby får ett utökat samarbete mellan oss. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!