Vimmerbybon Pia släpper bok med Stina Wollter

I höst släpper poeten och Vimmerbybon Pia Eriksson boken “Till dig som famlar” med illustrationer av konstnären Stina Wollter.

Pia Eriksson släpper boken "Till dig som famlar"

Pia Eriksson släpper boken "Till dig som famlar"

Foto: Bazaar Förlag

Vimmerby2023-06-14 17:35

Pia Eriksson har fått en stor publik på Instagramkontot “korsdragspoesi”. Där delar hon med sig av poesi, boktips och tröstande ord till sina drygt 71 000 följare. Hennes kommande bok är en samling texter som sätter ord på känslorna kring psykisk ohälsa.

– Till dig som famlar är en bok där jag skriver om det svåra som varit för att det ska släppa taget och för att trösta och skapa ordning i min aldrig sinande oreda. Jag skriver med en önskan om att få människor att börja kommunicera från hjärtat snarare än huvudet och min förhoppning är att nå fram till den som behöver mina ord, skriver Pia Eriksson på sin Instagram.

undefined
Vimmerbybon Pia Eriksson driver Instagramkontot "korsdragspoesi" med drygt 71 000 följare.

Det var efter en tung period i livet som Pia startade kontot. Till en början var hon anonym men så småningom insåg hon kraften i att ställa sig bakom det hon skrev.

– Då började jag formulera mig kring känslor och jag hade också fått fatt i att vi människor har väldigt svårt att ha ett språk för att sätta ord på hur vi mår, och det är inte bara var jag, sa hon till Vimmerby Tidning i en intervju från 2021.

Mellan pärmarna kommer hennes korsdragspoesi att blandas med tio nyskrivna texter.

– Hon har ramlat in i och ut ur psykiatrins väntrum och terapistolar, sökande efter svar på hur man bör leva för att få rum i sig själv, skriver förlaget Bazar om boken.

undefined
Stina Wollter har gjort sin känd som kroppsaktivist de senaste åren.

Bokens illustratör Stina Wollter är både konstnär, radioprofil och textförfattare. De senaste åren har hon gjort sig känd som kroppsaktivist, och fått en stor följarskara i sociala medier.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!