Vimmerbymusiker frontar metalband på Sweden Rock

29-åriga Alice, från början från Hultsfred, beskriver sig främst som popsångerska men nu ska hon sjunga metal på en av Europas största festivaler. "Jag är väl lite svarta fåret i bandet", säger hon.

Sweden Rock äger rum i Sölvesborg 5-8 juni. Då är We Are tTo Blame med Alice Hartvig i spstsen ett av banden som uppträder

Sweden Rock äger rum i Sölvesborg 5-8 juni. Då är We Are tTo Blame med Alice Hartvig i spstsen ett av banden som uppträder

Foto: Oskar Thorell/Pressbild

Vimmerby2024-02-19 20:17

Alive Hartvig, som bland annat driver Klang Studio i Vimmerby, ska spela på en av Europas största festivaler. Sångerskans metalband We Are To Blame valdes bland många hundra sökande band ut att spela på klassiska Sweden Rock Festival i Sölvesborg i början av juni.

– I min värld så är det helt sjukt att bara få ett gig på en festival. Det var några månader sedan vi skickade in en ansökan och sen tänkte man inte mer på det förrän de hörde av sig för några dagar sedan. Vi är ett av åtta band som plockats ut i hela Sverige, säger Alice Hartvig till Vimmerby Tidning.

undefined
"I en genre som är långt utanför min comfortzone har jag börjat hitta hem", skriver Alice Hartvig om bandets musik på sin facebooksida.

Alice är aktiv som musiker inom flera olika genrer och uppträder i flera olika sammanhang, men att fronta ett metalband på Sweden Rock är en bra bit ifrån var man vanligen hittar henne.

– Det här började egentligen som ett roligt projekt när de sökte en popsångerska till ett metalband. I början såg jag det som en kul utmaning och det är egentligen ingen musik som jag själv lyssnar på, inte ens idag. Men det är otroligt najs när man hamnar i ett sammanhang där man inte känner sig hemma samtidigt som man sakta men säkert börjar behärska det. Det gör att man breddar sina vyer och växer som sångare. 

Alice beskriver de andra musikerna i bandet som "supermetalheads", så för dem är det ännu större och coolare, menar hon.

– Jag är väl lite svarta fåret i bandet men det är också det som är tanken, det känns jävligt häftigt att vi ska spela på Sweden Rock och det är verkligen en ära.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!