Både arenanamnet och företaget försvinner

Hansson Konsult & Konstruktion försvinner inte bara som arenanamn i Vimmerby. Patrik Hansson kommer även att lägga ner företaget. "Jag har tagit anställning på ett annat stort bolag", säger han.

Patrik Hansson, som blivit rekryterad till Bravida, har bestämt sig för att lägga ner sitt företag i Vimmerby. "Det har varit en fantastiskt givande och slitsam resa, men jag tror stenhårt på det här beslutet."

Patrik Hansson, som blivit rekryterad till Bravida, har bestämt sig för att lägga ner sitt företag i Vimmerby. "Det har varit en fantastiskt givande och slitsam resa, men jag tror stenhårt på det här beslutet."

Foto: Privat

Vimmerby2024-07-10 15:26

Förra året sattes Patrik Hanssons företagsnamn upp på ishallen i Vimmerby efter att han köpt namnrättigheterna av Vimmerby Hockey. Sponsoravtalet skrevs på tre år, men som Vimmerby Tidning avslöjat kommer arenan att få ett nytt namn, VBO Arena, inför klubbens första säsong i Hockeyallsvenskan.

– Jag fick ett mejl om att kontrakten var uppsagda och skulle omförhandlas, säger Patrik Hansson och tillägger att det inte var aktuellt för honom att omförhandla sponsoravtalet.

– Den huvudsakliga anledningen är att jag kommer att avetablera företaget. Det har ingenting med Vimmerby Hockey att göra. 

Att driva företaget har varit energikrävande, och nu tycker han inte längre att det är värt det.

– Jag kommer att fortsätta i anställd regi i stället. Hade jag tänkt att fortsätta driva företaget hade jag självklart varit öppen för en dialog om kontraktet.

undefined
Det senaste året har ishallen i Vimmerby gått under namnet Arena Hansson Konsult & Konstruktion AB.

Hur många anställda har du i företaget?

– I dagsläget är det bara jag och en kille till. När jag beslutade mig för att börja avetablera för ett par månader sedan var vi åtta stycken. Jag har själv tagit anställning på ett annat stort bolag. Det är ett mellanchefsjobb på Bravida Sverige och jag kommer att vara stationerad uppskattningsvis första året uppe i Skellefteå på Northvolt-fabriken som arbetsledare.

När Vimmerby Tidning pratar med honom gör han sin första arbetsdag på batterifabriken i Skellefteå.

– Det blir en omstart. Men jag har gjort konsultuppdrag åt konkurrenter till Bravida och varit i processbranschen i många år, så helt färskt är det inte. Jag blev uppringd och fick ett väldigt bra erbjudande. Med villkoren som gäller kan det vara väldigt utvecklande – jag tycker att det ska bli skitspännande.

Innebär det att du lämnar Vimmerby?

– Nej. Jag flyttade faktiskt ner till Malmö för ett par månader sedan, men jag har kvar hus och barn i Vimmerby.

Du har alltså flyttat till Malmö, men ska jobba i Skellefteå?

– Ja, en skånsk smålänning som är chef i Norrland, säger Patrik Hansson med ett skratt.

– Jag jobbar i fyra veckor och sedan är jag hemma i tre veckor, så jag flyger upp och ner. Jag har även fixat anställning åt den sista anställda som jag hade kvar, Viktor Allvin. Jag har ordnat en arbetsledarroll till honom här uppe.

Övriga anställda har gått vidare till andra arbetsplatser.

– Ja, de har alla gått vidare, så det är ingen som står utan jobb.

undefined
På onsdagen gjorde Patrik Hansson sin första arbetsdag på Northvolts batterifabrik i Skellefteå.

Hur kommer det sig att du har flyttat till Malmö?

– Jag träffade en kvinna därifrån för två år sedan. Sedan har jag hela min pappas sida där nere. Alla bor i Malmö, och min bror bor i Köpenhamn med sin fru och barn. Min mamma lever inte längre. Jag var där väldigt mycket i början av mitt liv, så det känns skönt att komma tillbaka.

Hur ofta kommer du att vara i Vimmerby framöver?

– Under perioden som jag är ledig kommer jag att försöka vara där varannan helg i alla fall.

Han tycker att det har varit roligt att ha sitt företagsnamn på Vimmerby ishall.

– Men om jag ska se det ur ett företagsmässigt och ekonomiskt perspektiv har det inte gett mig någonting mer än den lokala exponeringen, säger Patrik Hansson som berättar att arenanamnet inte har resulterat i nya kunder till företaget.

– Sedan har det varit roligt för att jag är väldigt intresserad och bryr mig väldigt mycket om Vimmerby Hockey. Men man får dra smärtgränsen för vad det är värt ekonomiskt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!