Vimmerbyrestaurang stänger • "Med tårar i ögonen"

Vid lunchtid på måndagen meddelade restaurang Burgers & Beers på sin facebooksida att man väljer att hålla restaurangen stängd.

Burgers & Beers har stängt igen och väljer att lägga ner sin verksamhet.

Burgers & Beers har stängt igen och väljer att lägga ner sin verksamhet.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2022-09-05 13:27

"Tyvärr efter en lång diskussion och tänkande så har vi kommit fram till att vi kommer stänga och lägga ner Burgers & Beers helt och detta med tårar i ögonen", skriver man på sociala medier.

Vimmerby Tidning har tidigare rapporterat om klagomål på ljudnivån på krogen som lämnats till kommunen av grannar. Ägaren Durhan Elezovic menade då att krogen inte var orsaken till oljudet. Miljö- och byggnadsnämnden har beslutat att krogen ska tilldelas ett vite om 20 000 kronor, om ljudnivån från krogen steg över 30 decibel.

I inlägget från restaurangen skriver man att konflikten kring ljudet är en av anledningarna till att man nu väljer att stänga.

Miljö- och byggnadsförvaltningens chef Elisabeth Karlsson bemöter kritiken.

– Vi har hanterat det precis som vi gör med alla och det har mynnat ut i vite, ett beslut som fattades av nämnden i mars.

Därefter har det inte kommit fler klagomål på krogens ljudnivå.

Elezovic skriver på sociala medier att Burgers & Beers är den enda krog i Vimmerby som har krav på ordningsvakter ;"Detta beslut ändrar Vimmerby kommun utan att ens meddela varför".

– Det har vi inte beslutat om, säger Karlsson.

För drygt en vecka sedan pausades försäljningen av krogen. Enligt ansvarig mäklare är det fortfarande oklart om försäljningen kommer tas bort eller inte.

– Man kan säga att den är pausad och eventuellt tas ner till försäljning, att den tas bort. Han ska kontakta mig inom kort om hur han ska göra, säger Mikael Rehnman.

Vi har sökt Durhan Elezovic utan framgång. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!