Familjefest i Virserum – Moaloppet lockade 172 startande

Glädje och gemenskap, musikunderhållning och ett starkt tal från Moas lillasyster Mimmi. Moaloppet i Virserum blev återigen en succé: "Om jag ska beskriva dagen med två ord blir det: Helt fantastisk!", säger Carin Närklin Andersson.

I helgen anordnades Moaloppet i Virserum för tredje året i rad. 172 barn deltog i springloppet och det blev därmed rekord-deltagande i årets upplaga.

I helgen anordnades Moaloppet i Virserum för tredje året i rad. 172 barn deltog i springloppet och det blev därmed rekord-deltagande i årets upplaga.

Foto: Privat/Hilde Barstad Axelsson

Virserum2024-08-21 11:30

Nyheten i korthet

  • Moaloppet, ett springlopp för barn och unga, arrangerades för tredje året i rad den 18 augusti i Virserum och lockade rekordmånga deltagare.
  • Moas lillasyster Mimmi gav ett rörande tal om vikten av vänlighet och att visa kärlek, vilket blev en höjdpunkt under evenemanget.
  • Generösa sponsorer, inklusive Virserums sparbank och Hultsfreds kommun, bidrog till evenemangets framgång genom att ge gåvor och servera gratis fika och mat till deltagare och besökare.

I helgen arrangerades springloppet Moaloppet i Virserum för tredje året i rad och det blev återigen succé med rekord-deltagande. 

– Det var 172 barn som deltog i år, något fler än förra året så vi känner oss jättenöjda, säger Carin Närklin Andersson.

Vimmerby Tidning mötte Kent Andersson och Carin Närklin Andersson inför Moaloppet då de berättade om sin dotter Moa som inspirerat och drivit dem till att anordna Moaloppet i Virserum för att bidra till rörelseglädje och gemenskap bland traktens barn och unga. Vi möter dem nu igen för att höra om hur dagen blev.

– Allt bara flöt på och det var så mycket glädje och kärlek. Om jag ska beskriva dagen med två ord blir det: Helt fantastisk!, säger Carin.

När Vimmerby Tidning frågar Kent och Carin om det var något som stack ut och blev extra bra i år är det ingen tvekan om saken:

– Mimmis tal. Ja, lillasyster Mimmis tal till Moa stack verkligen ut. Hon berättade om sin syster och tryckte på vikten av vänlighet och att våga visa och ta emot kärlek av andra. Saker som att "det kostar ingenting att vara snäll" och "krama dina nära och kära" var budskap som Mimmi ville skicka med alla hem, säger Carin.

Utöver ett starkt och rörande tal från Mimmi berättar även Carin och Kent om förträfflig musikunderhållning från artisterna Lisa Sandstedt och Per Backstad och om generösa sponsorer och funktionärer som bidrog till en lyckad dag.

undefined
Moas lillasyster Mimmi höll ett starkt och rörande inledningstal till sin syster Moa.
undefined
Lisa Sandstedt och Per Backstad stod för musikunderhållningen och var ett mycket uppskattat inslag under dagen.

– Ingen annan löpartävling har haft ett så fint prisbord som vi hade i söndags, det kan jag lova!, säger Kent när han berättar om årets sponsorer.

– Vi hade oerhört generösa sponsorer i år, bland annat så var Kronfågel här och grillade kycklingburgare som de bjöd alla besökare på. MC-klubben som ligger vid start- och målområdet hade hand om serveringen och bjöd alla besökare på kaffe, fika och slush. Det var också så fint att se alla knuttar i sina MC-kläder som mötte barnen i glädje och skratt, så många härliga möten, säger Carin.

– Sparbanken bjöd på saft och bullar och varsin gympapåse och Hultsfreds kommun gav alla barn som sprang en badbiljett.

Det blev med andra ord en familjedag som lockade till rörelseglädje och kärlek, helt i Moas anda, summerar Kent och Carin.

undefined
Laddade barn inför starten på loppet. 172 barn var med och sprang på årets upplaga av Moaloppet som arrangerades i söndags den 18 augusti.
undefined
Till musik hoppade och skuttade barnen igång dagen till uppvärmningen. Carin Närklin Andersson var en av ledarna som höll i uppvärmningen.
undefined
Alla barn som sprang fick självklart guldmedalj för sin insats.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!