Blomsterbutikens oväntade besök: "Jag bara skrek rakt ut"

Som butiksägare krävs det säkerligen ett öppet sinne inför att vem som helst kan kliva in i butiken och göra ett besök. Arga kunder, pratglada kunder, klåfingriga kunder, pälsbeklädda kunder? Som går på fyra ben? Jo, faktiskt. Vimmerby Tidning har pratat med Iselin Bråten Latif som nyligen fick ett minst sagt udda besök av en räv i sin blomsterbutik.

Under måndagseftermiddagen fick blomsterbutiken "More Leafs Please" och butiksägaren Iselin Bråten Latif ett minst sagt udda kundbesök.

Under måndagseftermiddagen fick blomsterbutiken "More Leafs Please" och butiksägaren Iselin Bråten Latif ett minst sagt udda kundbesök.

Foto: Privat

Virserum2024-09-18 11:20

– Först blev jag så chockad så jag bara skrek rakt ut och då sprang den ju iväg, säger Iselin Bråten Latif, ägare av blomsterbutiken More Leafs Please i Virserum.

Iselin berättar om hur hon under måndagseftermiddagen helt plötsligt fick ett oväntat besök av en räv som kikade in i butiken mitt under arbetspasset.

– Sen efter kanske bara fem minuter eller något så kom den in i butiken igen. Den gick in flera meter och då kände jag inte samma rädsla längre utan började locka på den som "kom, kom" istället. Den bara kollade på mig en stund och sen sprang den ut igen.

Det är tydligt att det var ett udda kundbesök och inte något som Iselin är van vid sedan tidigare.

– Jag har inte kunnat sluta tänka på den sen dess, för den stannade verkligen upp och kollade på mig, som ett riktigt sånt "Micke & Molle-moment". Min butik ligger liksom mitt i byn också så bara att den tog sig hit och sen skulle in i butiken också. Det kan ju inte ha luktat mat eller något här heller tänker jag. 

– Jag funderade på om den kunde ha skabb eller något eftersom att det var ett så konstigt beteende men den såg väldigt fin ut i pälsen och verkade inte vara sjuk eller så.

undefined
En räv besökte Iselins blombutik i måndags "Jag har inte kunnat sluta tänka på den sen dess, för den stannade verkligen upp och kollade på mig, som ett riktigt sånt "Micke & Molle-moment". Min butik ligger liksom mitt i byn också så bara att den tog dig hit och sen skulle in i butiken", säger hon.

Har du hört talas om Carina Solöga och Djurens språk?

– Nej det har jag inte?

I hennes bok om djurs betydelser säger hon att räven kommer med följande budskap: "Ett kreativt sinne finner alltid en lösning. Min gåva till dig är att lita på dig själv", vad tänker du om det?

– Alltså jag ska ju iväg och tävla snart, i Elmia, samma tävling som Klara Kågefors hos Fiore FloristDesign. Klara kör i elitklassen och jag är med i debutantklassen. Först var det inte säkert att jag skulle komma med för jag låg som reserv men för två veckor sen fick jag beskedet att jag kom med och nu känner jag bara att vafan, det här kommer ju att gå vägen. Ja, nu känns det ännu bättre inför det!

Iselin berättar att hon har haft svårt att släppa tankarna på räven och mötet de hade i butiken. Hon har varit och kollat på kyrkogården efteråt eftersom att det var dit räven sprang när den lämnade hennes butik men hon har inte sett den igen.

– Nej, jag har inte sett den igen men läste på Facebook att det var en annan person som hade sett en räv vid Ica så den kanske håller till häromkring. Jag har tänkt jättemycket på den efter besöket, den såg så fin och vänlig ut. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!