Efter beskedet: (M) till hårt angrepp

Moderaterna kräver en total förändring av kommunalrådet Ingela Nilssons Nachtweijs (C) sätt att agera mot tjänstemännen i stadshuset.

4 september 1919 16:27

– Blir det ingen förändring inom några dagar kommer vi att kräva hennes avgång, säger Marie Nicholson, (M) just nu föräldraledig från uppdraget som vice ordförande i kommunstyrelsen.

I ett pressmeddelande nu på eftermiddagen gör Moderaterna hårda uttalanden mot situationen i stadshuset som partiet anser grundar sig i Ingela Nilsson Nachtweijs (C) ledarskap.

Moderaterna uppmanar kommunens tjänstemän att kontakta sina skyddsombud.

– Vi är djupt oroade för att Ingela Nilsson Nachtweijs oförmåga att ta till sig situationens allvar kommer leda till att våra tjänstemän antingen lämnar kommunen eller tvingas till sjukskrivningar, skriver Moderaterna.

Vad grundar ni det på?

– Det grundar vi på att tjänstemän vi talat med har sagt uttryckligen att de slutar om ingen förändring kommer tillstånd, säger Marie Nicholson.

Partiets krav på omfattande och snabba förändringar är mycket skarp.

– Vi vill se en hundraprocentig förändring i hur kommunstyrelsens ordförande agerar mot tjänstemännen och vi kräver också en plan som visar hur hon ska klara av att ta till sig det som sägs och vi vill veta hur Centerpartiet tänker agera för att detta ska verkställas. Vi ska ha ett möte på söndag då vill vi se att en förändring har inletts, blir det inte så kommer vi att kräva hennes avgång, säger Marie Nicholson.

Är det rimligt att kräva så stor förändring och effekt på så kort tid?

– Ja, det här är inget nytt. Vi hade första mötet i juni och sen har inget hänt och nu har det eskalerat och med tanke på kommundirektörens sjukskrivning tror jag inte att vi kan agera på något annat sätt just nu, säger Marie Nicholson.

Vi har sökt Ingela Nilsson Nachtweij för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jimmy Karlsson

Ämnen du kan följa