AVSLÖJAR: De har fått frågan om tränaruppdraget i VIBK

Efter att Alexander Pettersson lämnat VIBK står herrlaget utan tränare. Vimmerby Tidning kan nu avslöja några namn som sportgruppen varit i kontakt med, men som tackat nej till uppdraget.

Vimmerby IBK är på jakt efter nya tränare. Här är några av namnen som tillfrågats. Längst till vänster: Mathias Lennström. Överst i mitten: Micael Nilsson. Under honom: Patrik Karlsson (till vänster) i Vimmerby IBK:s sportgrupp bredvid Jonas Elofsson. Längst till höger: Mathias Westerling.

Vimmerby IBK är på jakt efter nya tränare. Här är några av namnen som tillfrågats. Längst till vänster: Mathias Lennström. Överst i mitten: Micael Nilsson. Under honom: Patrik Karlsson (till vänster) i Vimmerby IBK:s sportgrupp bredvid Jonas Elofsson. Längst till höger: Mathias Westerling.

Foto: Arkiv

Sport2024-04-10 12:00

För ett tag sedan spekulerade vi i vilka tränarlösningar som hade kunnat vara aktuella för Vimmerby IBK:s herrlag.

Helt snett på det verkar vi inte ha varit, för vi kan nu avslöja att flera av de nämnda namnen har varit i kontakt med sportgruppen i VIBK.

Enligt säkra källor till Vimmerby Tidning har duon Jonas Elofsson och Mathias Lennström blivit uppvaktade av VIBK. Båda två har representerat föreningen som spelare, och den sistnämnda har dessutom tränat laget för ett gäng år sedan. Tanken var att de skulle leda laget tillsammans, men de har tackat nej.

Även den gamle VIBK-ikonen Mathias Westerling har varit aktuell.

– Jag fick en förfrågan men tackade vänligt men bestämt nej, säger han.

En annan gammal VIBK-profil, Micael Nilsson, har också varit på tapeten. Han har haft flera roller inom föreningen. Förutom en bakgrund som spelare har han även tränat damlaget, herrlaget och flera ungdoms/junior-lag.

undefined
Micael Nilsson har tränat flera olika lag i Vimmerby IBK. Kommande säsong blir han huvudtränare för Vetlandas damlag.

Föregående säsong var han assisterande tränare för Vetlanda IB:s damlag, som åkte ur division 1 och får börja om i division 2 där VIBK dam huserar. Det kommer bli en fortsättning i Vetlandas damlag för Nilsson, men som huvudtränare.

– Så kommer det bli. Jag känner att jag inte kan lämna utan att få testa som huvudtränare. Det är av ren envishet jag vill fortsätta, och se vad jag kan få ut av det här gänget, berättar han.

Har du fått frågan om att ta över herrlaget i VIBK?

– Vi har fört diskussioner, men det blir inget denna gång. Jag har funderat mycket och länge på olika alternativ. Det kommer till en punkt där man måste fatta ett beslut, om det var rätt vet man inte förrän efteråt.

Patrik "Bobby" Karlsson är en del av Vimmerby IBK:s sportgrupp. Såhär säger han om tränarjakten: 

– Vi jobbar intensivt för att hitta en lösning, men inget är i hamn ännu. 

Herrlagets försäsong brukar normalt sätt dra igång i början av maj. 

undefined
Arkiv. Patrik Karlsson (t.v) i sportgruppen bredvid Jonas Elofsson.

Har ni satt någon deadline för när ni vill ha det klart?

– Förhoppningarna är att det ska vara klart så fort som möjligt, men det viktigaste är inte att det går fort utan att det blir rätt.

Utöver uppdraget som tränare för herrlaget finns det en del andra roller att tillsätta i VIBK. Jonas Karlsson är tränare för damlaget och är fortsatt under kontrakt. VIBK hoppas kunna tillsätta en lämplig assisterande till honom. Dessutom finns det en vakans i rollen som tränare för B-laget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!