LISTAN: Det ska till ett mirakel för att ändra på det

Vad har varit hetast under veckan som gått? Och vad har varit kallast? Här har ni svaren!

Haris Dreco har listat de hetaste och kallaste händelserna från den lokala sportens värld.

Haris Dreco har listat de hetaste och kallaste händelserna från den lokala sportens värld.

Foto: Arkiv/Montage

Sport2023-02-24 16:00

GLÖDHETT
Slutspelsklart?

Ja, visst är det klart? Vimmerby Hockey kommer att vinna sin vårserie och spela kvartsfinal. Det ska till ett mirakel om Kallinge/Ronneby ska lyckas göra något åt det här. Lagen möts förvisso på söndag, men så länge VH inte förlorar med sju mål så är det klart. Och jag har svårt att se att detta VH, som är inne i superform, ska stå för en sån genomklappning.

Extra kul då att Vimmerby Tidning sänder alla slutspelsmatcher i Hockeyettan. Efter VH:s sista match på söndag vet vi hur spelschemat ser ut.

HETT
Fotbollsstarten

Vissa drog igång redan förra helgen, andra drar igång nu. Hur som helst så är den lokala fotbollen nu tillbaka, med spännande tränings- och tävlingsmatcher varje helg. Det är bland annat cupspel i både Östergötland och i Småland.

Det är alltid lika intressant att se de lokala lagen under försäsongen. Vilka spelare sticker ut? Hur sköter sig nyförvärven?

VARMT
Kanonsiffrorna

Vimmerbykillen Linus Hultström nådde en imponerande milstolpe i veckans match mot Rögle. Linköping HC-backen svarade för ett mål och noterades även för en assistpoäng. Det innebar att han klev upp på 201 gjorda poäng i SHL.

"Klart att man blir stolt över vad man ändå har åstadkommit. Det trodde man inte som liten grabb i Vimmerby när man halkade runt på isbanan på baksidan", sa Hultström efteråt. 

KALLT
Tuffa läget

Det ser allt tuffare ut för Vimmerby BK i den allsvenska bowlingen. Senast blev det två klara förluster borta i Stockholm. Nu ligger laget sist i serien – men hoppet är inte ute. Man har absolut chans att framför allt nå ett kval. På lördag väntar en viktig hemmamatch mot Sundbyberg.

Som ni säkert sett så uppmanade VBK-profilen Frida Sethsson sin gamla lagkamrat Tobias Asklöf till en comeback, för att hjälpa laget i de sista matcherna. Någon sådan kommer det inte att bli. 

"Nej, jag har sagt att jag inte ska spela och då får det vara så", sa han.

ISKALLT
Beskedet

Ena dagen såg det mörkt ut. Den andra dagen var det betydligt mer ljus i tunneln. Till sist gick det inte, ändå. Gullringens GoIF kommer inte ha något damlag under 2023. Det bekräftades i veckan. 

Ett mycket trist besked, så klart. Det kryllar inte direkt av damlag i våra trakter och nu försvinner ett. Förhoppningsvis kan man göra likt Frödinge/Brantestad SK, som drog sig ur 2021 men som gjorde comeback redan säsongen därpå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om