LISTAN: "Knappast varit någon blyg nykomling"

Det har blivit dags för en ny lista med det hetaste och kallaste från sportens värld!

Haris Dreco har listat några heta och kalla händelser från sportens värld.

Haris Dreco har listat några heta och kalla händelser från sportens värld.

Foto: Arkiv

Sport2022-12-02 12:00

GLÖDHETT
VM

Mycket kan sägas om årets världsmästerskap i fotboll. Men... VM är VM. Det är fortfarande världens största sporthändelse, alla kategorier. Och jag har knappt missat en match. Favoritlag hittills? Saudiarabien, faktiskt. Framåtlutade, modiga och energiska. Synd att de åkte ur.

Största besvikelsen? Belgien och Uruguay. Belgarna hade jag förvisso inte förväntat mig så mycket av ändå, men att de skulle vara så här dåliga... Uruguay har ett skönt lag, tyvärr spelar de alldeles för fegt.

HETT
Den nya generationen

Johan Norberg, Charlie Björklund, Adam Lindblad, Hampus Karlsson och Theo Lundqvist. Det är några av de yngre spelarna som verkligen fått chansen i Vimmerby Hockey i år. Och flera av dem har tagit den. Inför säsongen var det tydligt att VH skulle satsa mer på unga spelare – och visst har man gjort det. Resultaten har kanske inte varit de bästa, men här finns något att bygga vidare på.

HÄR kan ni läsa en längre artikel med några av VH:s unga spelare.

VARMT
Segertåget och vändningen (?)

Varta BK har knappast varit någon blyg nykomling i den allsvenska bowlingen. Hultsfredlaget ligger trea i sin serie och har imponerat stort hittills. Vad ska kunna stoppa Varta den här säsongen? Bara dem själva, är känslan.

Vimmerby BK har i sin tur haft en helt annan säsongsinledning i sin allsvenska serie, med bara förluster. Fram tills i helgen. Då tog man nämligen sin allra första seger, när BK Bågen besegrades på hemmabanan. Kan det vara gnistan som får säsongen att vända?

LJUMMET
Konstgräs i Rimforsa

Då var det spikat. Även Rimforsa IF ska få spela sina hemmamatcher på konstgräs. Planen är att lägga en ny konstgräsmatta på Hackelvallen till april 2023. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Tråkigt att ännu ett lokalt lag ska gå över till konstgräs. Samtidigt är det bra att RIF-lagen nu kan träna och spela på hemmaplan även under vintern. 

KALLT
Brr...

Grått, kallt och tråkigt. Nej, november-vädret är inte min grej. Nu går vi mot ljusare tider...eller?

ISKALLT
Straffen

Kyligt, kyligt, kyligt. Vanligtvis brukar ganska tråkiga och dåliga händelser hamna under iskallt. Inte den här gången.

Att en innebandymatch står 0–0 hela vägen in mot slutet hör inte till vanligheterna. Så var det för Vimmerby IBK:s damer hemma mot Nybro. Då fick VIBK straff – och Tess Fridh klev fram. Pang, rätt upp i nättaket till 1–0. "Ice in her veins". Matchen slutade också 1–0, vilket är ytterst ovanligt i innebandy.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om