LISTAN: Hetast och kallast • "Deras facit är sanslöst"

Målmaskiner, nystartade lag och krisstämplar. Det är några av punkterna som finns med i veckans heta och kalla lista.

Haris Dreco har listat det hetaste och kallaste från den lokala sportens värld.

Haris Dreco har listat det hetaste och kallaste från den lokala sportens värld.

Foto: Arkiv/Montage

Sport2022-06-16 13:05

GLÖDHETT
Målmaskinerna

Nathalie Johansson och Diego "Keko" Nicolas Toribio Urrutia. Där har ni traktens två allra hetaste fotbollsspelare just nu. Båda öser in mål för sina respektive lag, Vimmerby IF och Hultsfreds FK. Deras facit i seriespelet är sanslöst...

"Natta" har pytsat in 20 bollar på tio matcher. "Keko" har gjort 21, också på tio kamper. Borde finnas många klubbar högre upp i seriesystemen som är intresserade av dessa två målmaskiner. Känns dock som att det blir svårt att få någon av dem att lämna. Johansson har absolut kvalitet för spel högre upp, men har vägrat lämna VIF. HFK:s anfallare har, enligt rykten, också fått anbud men valt att spela kvar på Knektavallen.

HETT
Initiativet

Det blir innebandy i Virserum till hösten! Virserums SGF får alltså ett herrlag som kommer att spela i division 4. Redan nu kan man se fram emot heta derbyn mot Mörlundalaget IBK Svala. Det blir en härlig krydda till den lokala sporten.

Det är alltid roligt när nya lag startas upp, oavsett vilken idrott det handlar om.

LJUMMET
VH-bygget

Nyckelspelare efter nyckelspelare lämnar Vimmerby Hockey. Nu senast var det Tatu Kokkola, som presenterades av konkurrenten Kalmar HC. Att han skulle lämna var förvisso redan klart. Att så många viktiga spelare från förra säsongen har försvunnit, är mer oroande. 

Nya sportchefen Pelle Johansson har trots det fått in några spännande nyförvärv, så som centern Jacob Sundin (från Skellefteå AIK) och backen William Alftberg från Nybro. För tillfället är känslan däremot att VH inte kommer att vara ett topp tre-lag i grundserien kommande säsong.

KALLT
Krisen?

Bara två poäng på sju matcher. De regerande mästarna Dackarna har fått sämsta tänkbara start på speedwaysäsongen. Nu gäller det bara att plocka tillräckligt många pinnar för att nå slutspel. 

Det var nog inte många som hade räknat med det här, efter förra årets guld. Laget har haft rejäl "stolpe ut" i inledningen, samtidigt som en del av förarna inte levererat enligt förväntningarna. Här måste man nog plocka in en riktig stjärna igen, precis som man gjorde med Tai Woffinden förra året.

ISKALLT
Straffspecialisten

Att hamna under "iskallt" behöver inte alltid vara dåligt. Fråga bara Markus Ahl. Djursdala SK:s mittfältsmotor har varit oerhört kylig från straffpunkten i år. 100-procentig hittills. Avgjorde med matchens enda mål mot Malmbäck senast – på straff.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!