LISTAN: "Vad hände egentligen med gänget?"

Veckan som gått har präglats av flera intressanta sporthändelser. Här är vår lista med de hetaste och kallaste!

Här är veckans heta och kalla lista.

Här är veckans heta och kalla lista.

Foto: Bildbyrån/Arkiv

Sport2021-04-21 18:00

GLÖDHETT
Padel, padel, padel...

Det känns – lätt överdrivet – som att alla spelar padel nu för tiden. Därför förstår jag också att folk satsar stenhårt på att bygga nya padelbanor i trakten. Nu senast: Planer på två nya banor i Vimmerby. Hur många kommer det egentligen att finnas i vårt område inom den närmsta framtiden? Många, men intresset verkar inte bli mindre...snarare tvärtom.

HETT
Språngbrädan

Vimmerby Hockey fortsätter att förädla spelare och släppa iväg dem till Hockeyallsvenskan. Tomas Rydén och Mattias Wigley är de två senaste. Med det ryktet och den historiken kommer VH fortsatt kunna knyta till sig toppspelare på division 1-nivå – och bli att räkna med i framtiden också.

VARMT
Formel 1

Jag vet inte riktigt hur mitt intresse för sporten växte fram. "Vad tråkigt det är att titta på bilar som bara kört runt, runt och runt", tänkte jag i över 20 år. Sen gav jag det en chans för ett par år sedan – och fastnade. Nu ska det mycket till om man ska missa en "race weekend", med allt vad det innebär. Den här säsongen ser också ut att bli den jämnaste på mycket, mycket länge. 

LJUMMET
Samma visa...

"Vi är besvikna över att tvingas ställa in Xxx Speedway-Grand Prix...". Så lät det ofta förra året. Så har det låtit ett par gånger i år också. Tråkigt och ledsamt för speedwayen. 

KALLT
Vad hände?

Den frågan kan man faktiskt applicera på två anmärkningsvärda händelser från de senaste dagarna:
1) Vad hände med HV 71? Klassikerklubben är ute ur landets högsta ishockeyserie – efter 36 (!) raka säsonger i finrummet. Nu väntar istället Hockeyallsvenskan och derbyn mot bland annat Västerviks IK. Visst, inte lika glamoröst för HV:s del, men VIK gläds nog rejält.

2) Vad hände med Pontus Näsén och gänget? Säsongen 18/19 spelade Näsén i Vimmerby Hockey och lämnade sedan för IK Oskarshamn. I november 2020 togs han ut i Tre Kronor och fick också debutera för landslaget kort därefter. Nu då? Ja, nu får han och lagkamraterna som också spelat i VH tidigare, Markus Modigs och Emil Wahlberg, lämna Oskarshamn.

ISKALLT
Super League

Det var oundvikligt. De rika inom fotbollen har blivit rikare och söker nya sätt att bli ännu lite rikare. Speciellt när de som styr över klubbarna knappast bryr sig om sporten i första hand. Nu ser det visserligen ut som att det inte blir någon verklighet av klubbarnas planer på en Superliga, men visst tröttnar man...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om