De var hetast av alla: "här är listan"

Veckans hetaste idrottare. Vilka är det? De här har vi plockat ut i urvalet.

Isac Andersson, Daniel Rambin, Emma Billing, Tanner Hildebrandt och Karlo Goranci är med på listan över Veckans Idrottare.

Isac Andersson, Daniel Rambin, Emma Billing, Tanner Hildebrandt och Karlo Goranci är med på listan över Veckans Idrottare.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2023-02-20 11:50

1) ISAC ANDERSSON, Vimmerby Hockey

I veckan hade Vimmerby Hockey två bortamatcher mot lag i bottenskiktet. Det slutade på allra bästa sätt för laget, med två vinster. Isac Andersson bidrog till det. Som i förlängningen mot Mörrum. Då hittade han en fri yta framför Mörrums utmärkte målvakt, fick en bra passning av Oskar Lindgren och avslutade med ett skott i krysset. Och som mot Forshaga i söndags. Då lyfte han in viktiga 2–0 i början av tredje i nättaket och följde upp med en assist och ytterligare ett mål. Andersson är nu elva i seriens poängliga. 

2) DANIEL RAMBIN, Rimforsa IF

Första tävlingsmatchen för säsongen. Då slog Rimforsas stjärnspelare till direkt. Daniel Rambin gjorde lagets samtliga tre mål när det blev oavgjort, 3–3, i cupen mot Sturefors. Rambin visade verkligen vägen till poängen. 

3) EMMA BILLING, Hultsfreds FK

Det vimlar inte direkt av tjejer i ledarroller i seniorfotbollen i vår trakt, vilket är trist. Därför är det desto mer välkomnande och roligt att unga Emma Billing väljer att bli tränare i Hultsfreds damlag. Så här sa hon till vår tidning om sitt beslut:

– Jag sa nej först eftersom jag tyckte att jag var för ung, men sedan tänkte jag om. 

Det som fick henne att tacka ja till slut var framförallt två anledningar: 1) Att klubben ville få in en kvinna i ledarstaben,b2) Att spelarna i laget föreslog Emma i rollen.

– Det betyder jättemycket för mig att spelarna visar det förtroendet. Samtidigt är jag äldst av spelarna i laget och har hunnit samla på mig en del erfarenhet genom åren. Det ska bli kul att prova det här.

4) TANNER HILDEBRANDT, Virserums SGF

Visst, chansen på att ro hem seriesegern och fortsatt kamp om en division två-biljett är borta. Det hindrade inte VSGF från att vinna stort och komfortabelt borta mot Eksjö i helgen. 8–1 blev det och det var en Tanner Hildebrandt på spelhumör. Kanadicken gjorde hälften av lagets mål och assisterade dessutom till två mål. 

5) KARLO GORANCI, Vimmerby IF

Han blev utsedd till årets herrspelare 2022 av Sporten för sina prestationer i Gullringens GoIF. Nu har som ni vet Goranci bytt klubb, till Vimmerby IF. Och han fortsätter att visa upp sitt stora fotbollskunnande. I säsongens premiärmatch mot division två-laget Nässjö i lördags var mittfältaren närmast briljant. Med sin utsökta teknik, sitt lugn och sin blick var han bäst på plan när Vimmerby vann med 2–1.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!